Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Häny tojäsbol süssek? Piskotát...

Häny tojäsbol süssek? Piskotát, mert szeretnék sütni piskota tekercset. Normäl méretü tepsim van és ehhez häny tojäs kell? ès villany tüzhelyem van hány fokosra kell ällitani? Meddig süssem és elötte elöre kell melegiteni a sütüt?

Figyelt kérdés
2009. aug. 4. 06:15
 1/4 anonim ***** válasza:

8 tojásból készítheted, az egy normál tepsis adag.

Melegítsd elő a sütőt kb. 200 fokra. Legalább 30 perc kell neki, de nyitogasd a sütőt. Ha üveg az ajtaja könnyebb dolgod van. Amikor már szép aranyszínű akkor jó, viszont úgy tudod ellenőrizni, hogy jól átsült-e, hogy egy fogpiszkálót több helyen beleszúrsz a piskótába, ha ráragad a tészta a fogpiszkálóra még tovább kell sütni, ha nem ragad rá akkor már jó a piskóta. Persze menet közben, amikor már majdnem jó lejjebb veheted a sütőt 160-180 fokra, nehogy megégjen.

2009. aug. 4. 07:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Az elsönek: ha ennyiböl és igy csinálja, akkor abból tekercset soha nem fog tudni csinálni, mert a piskóta vastag lesz.

Maximum 4 tójásból készitsed, az elsö 10 percben NEM SZABAD kinyitni a sütöt, mert összeesik. Tekercsnek 200 fokon kell sütni kb. 15 percig, nehogy kiszáradjon. A tepsibe alulra sütöpapirt tegyél és ha megsült, azonnal boritsd egy konyharuhára, húzd le a papirt és lazán tekerd fel a tésztát, összetekerve hagyd kihülni.

2009. aug. 4. 07:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segitségeteket.De hogy csinäljam hogy ne törjön ha tekerem fel.
2009. aug. 4. 11:02
 4/4 anonim ***** válasza:
A második vagyok: azért kell gyorsan nagyobb tüzön sütni, mert akkor nem lesz olyan száraz, és ha rögtön feltekered, akkor könnyebb utánna ki meg töltés után ßujra betekerni. Ha félsz, hogy törik, akkor a konyharuhát elöször nedvesitsd be és nagyon erösen csavard ki, hogy éppen csak nedves legyen. A betekert piskótára meg tegel egy másikat, amit kihül. Ich soha nem fog törni. Ja, és csak lassan tekerd ki, ne gyorsan, mert ugy nehezebben tud a tészta hajlani.
2009. aug. 4. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!