Mivel helyettesíthető a kalciton?
köszi az infot,meg volt a napi okosságom :D
szerintem nyugodtan kimaradhat a sütiből,nem hinném hogy veszteség érne,szerintem íze sincs :)
Miért olyan sok kálciumpor kell bele???
24db 75dkg-os kenyérhez használtunk 20dkg-ot, ezt csak viszonyításként írom, mert elenyésző ez a mennyiség a lisztre számolva. Szelénből meg aztán sokkal, de sokkal kevesebb kell a tésztába. Mindkettő por alakú, nem úgy néz ki, mint a képen, amit linkeltél. Hófehér a színük. A szelén igazándiból nem érződik a tészában, a kálciumpor pedig keménnyé teszi a tésztát, aztán meg kiengedi a folyadékot és ellapul tőle. Nem veszítesz semmit azzal, ha nem teszed bele ezeket, mert ezek ásványi anyagok, csak a "wellness" kedvéért kéne beletenni a sütibe.Egyébként marha drága dolgok ezek, több ezer ft! Azt ajánlom, hogy ha sima lisztet is tartalmaz a sütid, nyugodtan pótold liszttel.
Bocsi, hogy hosszúra sikeredett az irományom. :)
maszatka
Leírnád azt a csoda receptet?? Kíváncsi vagyok.
maszatka
Itt találod. Szeretem a zabpelyhet, a kókuszt meg egyenesen imádom, nagyon szeretném kipróbálni a kekszikéket, csak az a sok hülyeség bele, főleg ez a kalciton verte ki a biztosítékot. Én is gondoltam, hogy liszttel helyettesítem, vagy a zabpehelyből, kókuszból, lisztből teszek annyival többet, csak nem tudtam, hogyan viselkedik ez az anyag, mi lenne a jelentősége a masszában.
De így leegyszerűsítve megsütöm! Köszi szépen a választ!
Megnéztem a receptet. Jól néz ki az a süti. :)
Kicsi sót is tegyél bele, mert szerintem a kalcitonban van az is. Nem kell sok, csak egy csipet. Sok lenne az a mennyiségű kálcium ennyi sütibe. Úgy jó lesz, ha liszttel és kókusszal helyettesíted.
maszatka
Köszi Maszatka!
Fel is írom, hogy sót tegyek bele! Meg is próbálom!
Remélem élőben is olyan fini lesz, mint ahogy elgondolom!
Minden jót neked!
Szia Maszatka!
Megcsináltam a sütit. Akkor sorolom:
csak teljes kiőrlésű tönkölylisztet használtam (fehér tönkölyt nem), gondoltam, ebbe még befektetek, emellett sima fehér búzalisztet. A kalcitont zabpehellyel, kókusszal, liszttel helyettesítettem. Sima cukrot használtam. Fahéjat nem, nekem nem jön össze a kókusz és a fahéj. Kókuszzsír helyett Ramat, zabtej helyett vizet (de ebből minimális kell). Tehát nem lett igazán reform süti.
Nekem egy kicsit lehetne édesebb, legközelebb több cukrot teszek bele. Azt gondoltam, picit ropogósabb lett, de nem. Egy kicsit fűrészporos. Alapjában véve finom, még a férjem is evett belőle! Szóval nem hinném, hogy minden héten sütni fogom, de biztos, hogy nem ez volt az utolsó alkalom. Joghurttal eszegetem. Ja, és én nem 10 percig, de legalább fél órát sütöttem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!