Olcsó, de kiadós vacsora ötletetek van?
virslis nudli
virslit felszeleteled, hagymát pirítasz, majd rádobod a virslit. közben nudlit főzöl. ha megfőtt/megpirult összekevered egy tűzálló tálban, öntesz rá egy nagy doboz fűszerezett tejfölt, majd mehet sajt a tetejére. beteszed a sütőbe, amíg megpirul a sajt, és kész. egyszerű, gyors és laktató
Hasonló problémával küzdök, és a következőt sikerült kitalálnom:
Darabokra vágott krumplit összeforgatok sóval, borssal, csilivel, olajjal, négybe vágott vöröshagymával, fokhagymagerezdekkel, tepsibe öntöm, és sütőben sütni kezdem. Mikor már majdnem puha, hozzáadom a hűtőben talált kolbászt, amit előzőleg felkarikáztam, és kicsit megpirítottam serpenyőben. (Ha lenne itthon virsli és/vagy szalonna, még jobb lenne, de hát hó vége van, ebből gazdálkodom. ^^) Együtt sütöm őket addig, amíg a krumpli teljesen megpuhul.
Van egy kis tejföl, azt ízesítem fokhagymával, azt fogom rákanalazni közvetlenül fogyasztás előtt, de savanyúsággal is el tudom képzelni.
krumplistészta
káposztástészta
májgombócleves
tojásleves
virslistarhonya
krumplifőzelék sültvirslivel
rakottkrumpli
tarhonyás rakottkrumpli
nudli
rizseshús
lecsó
rántotta
lencsefőzelék pörkölttel
zöldségkrémleves
szilvásgombóc
túróstészta
rizsfelfújt
mákosguba
Mikros krumpli
kis krumplikat keresztben mélyen bevágsz.
a vágás mentén margarin, só
pici víz alá
10 perc a mikroban a legnagyobb fokozaton
ha kész könyű hámozni
kis tejföl mellé
Krumplis tojást.
Krumplit felkarikázod,megsütöd olajban,és ütsz rá 2 tojást.Isteni finom,nagyon laktató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!