Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell "leforrázni" a...

Hogy kell "leforrázni" a spenótot? (És miért kell? )

Figyelt kérdés
Eddig csak fagyasztott spenótot használtam, azzal nem volt macera. :) Most bébispenót van itthon. A recept azt írja, forrázzam le, majd pároljam meg hagymán. Van egy másik receptem, azt régebben csináltam, az nem írt forrázást, csak párolást.
2012. szept. 23. 17:42
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
felforralod a vízet és sós lobogó vizbe beledobod 30-45 másodercig forralod és le szűröd!Ennyi:)
2012. szept. 23. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. szept. 23. 17:48
 3/5 anonim ***** válasza:
Ahogy előttem írták, de vízbe tegyél egy késhegynyi szódabikarbónát és megmarad az eredeti színe, nem lesz olyan "libazöld"...
2012. szept. 23. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Úgy kell, ahogy az első válaszoló írta.

Én viszont nem szoktam leforrázni. Simán felcsíkozom és úgy adom az ételhez.

Mondjuk biztos van olyan recept, amibe tényleg szükséges előtte a forrázás, de soknál kihagyható.

2012. szept. 23. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem fontos forrázni, a megmosottt csíkokra vágott spenótleveleket vajon vagy olajon is megpárolhatod.

hamar összeesik. persze, ha főzeléknek akarod, akkor botmixerrel pürésíteni is kell,legalábbis, ha simán szereted, nem szálasan.

2012. szept. 24. 06:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!