Hogy kell "leforrázni" a spenótot? (És miért kell? )
Figyelt kérdés
Eddig csak fagyasztott spenótot használtam, azzal nem volt macera. :) Most bébispenót van itthon. A recept azt írja, forrázzam le, majd pároljam meg hagymán. Van egy másik receptem, azt régebben csináltam, az nem írt forrázást, csak párolást.2012. szept. 23. 17:42
1/5 anonim válasza:
felforralod a vízet és sós lobogó vizbe beledobod 30-45 másodercig forralod és le szűröd!Ennyi:)
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. szept. 23. 17:48
3/5 anonim válasza:
Ahogy előttem írták, de vízbe tegyél egy késhegynyi szódabikarbónát és megmarad az eredeti színe, nem lesz olyan "libazöld"...
4/5 anonim válasza:
Úgy kell, ahogy az első válaszoló írta.
Én viszont nem szoktam leforrázni. Simán felcsíkozom és úgy adom az ételhez.
Mondjuk biztos van olyan recept, amibe tényleg szükséges előtte a forrázás, de soknál kihagyható.
5/5 anonim válasza:
Nem fontos forrázni, a megmosottt csíkokra vágott spenótleveleket vajon vagy olajon is megpárolhatod.
hamar összeesik. persze, ha főzeléknek akarod, akkor botmixerrel pürésíteni is kell,legalábbis, ha simán szereted, nem szálasan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!