Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szeretnék valami finom geszten...

Szeretnék valami finom gesztenyés sütit sütni a páromnak, van valami, finom bevált receptetek?

Figyelt kérdés
2009. aug. 1. 11:29
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Isteni pudingos-gesztenyés sütit tudok,de kicsit időigényes.

Hozzávalók a tésztához:60dkg liszt,20dkg zsír vagy ráma,15dkg cukor,1csomag szalalkáli,1dl tej,2tojás, meggy vagy vérnyarancs színes aroma.

Hozzávalók a krémhez:2csomag vaníliás puding,7dl tej,cukor ízlés szerint,15dkg vaj,20dkg porcukor,25dkg gesztenye.

Hozzávalók a tetejére:30dkg porcukor,3cl rum.


Elkészítés:a lisztet a rámával elmorzsoljuk.Hozzáadjuk a cukrot,a tojásokat és a lanygos tejben feloldott szalalkálit.Eldolgozzuk a tésztát,megfelezzük majd az egyik részét az aromával színezzük.4 lapot sütünk a tésztából,mielőtt megsütjük alaposan megszúrkáljuk villával.A pudingot megfőzzzük ízlés szerint cukorral.Ha lehűlt vajas porcukorral elkeverjük majd a krém 2/3 részébe beledolgozzuk a gesztenyét.Összeállítjuk a lapokat közé töltjük a krémeket.A tetejére A rummal elkevert porcukort öntjük.


Tanács:érdemes másnapig pihentetni,akkorra puhul meg.(nem muszáj,nálunk rendszerint a negyede elfogy másnapra:D)


Remélem ízleni fog!

2009. aug. 1. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Tejszínes gesztenyetorta:


Kakaós piskótát csinálok kerek tortaformába, majd ha kihűlt 3 lapra vágom. Veszek egy fél literes Hulala tejszínt majd felverem. Egy 25 dgk-os gesztenyemasszát elkeverek 2 ek porcukorral és kevés rumaromával, majd összekeverem a tejszínnel(robotgéppel). Előveszem a torta alját, megkenem a krémmel, háteszek egy lapot, azt is megkenem végül ráteszem a tetejét és bevonom az egész tortát a tejszínes gesztenyemasszával. A tetejét lehet díszíteni csokireszelékkel. Nagyon finom és nincs vele sok macera sem!

2009. aug. 1. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Hasonlót tudok én is, csak én téglalap alakú kakaós piskótát sütök. Krumplinyomón kinyomom a masszát, a tejszint zselatinnal készítem el. A piskótára rásimítom a tejszin felét, rászórom a genytenyét, majd ismét tejszin következik. Olvasztott csokival jó sűrűm berácsozom a tetejét és berakom hűtőbe min. fél órára.
2009. aug. 1. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a recepteket,ki is próbálom majd mindegyiket:-)))
2009. aug. 1. 12:26
 5/5 anonim válasza:
szia! nem tudom időben e de valami isteni gesztenyés tortára/ sütire találtam valami ínycsiklandó.Meg is csináltam a páromnak az évfordulónkra mivel mindkettőnknek a gesztenye a kedvence.Ami nagyon különleges benne hogy nem kell bele liszt így nagyon könnyű majdnem olyan mintha gesztenyepürét ennél ,de mégis csak süti .próbáld ki [link]
2009. szept. 20. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!