Szeretnék valami finom gesztenyés sütit sütni a páromnak, van valami, finom bevált receptetek?
Isteni pudingos-gesztenyés sütit tudok,de kicsit időigényes.
Hozzávalók a tésztához:60dkg liszt,20dkg zsír vagy ráma,15dkg cukor,1csomag szalalkáli,1dl tej,2tojás, meggy vagy vérnyarancs színes aroma.
Hozzávalók a krémhez:2csomag vaníliás puding,7dl tej,cukor ízlés szerint,15dkg vaj,20dkg porcukor,25dkg gesztenye.
Hozzávalók a tetejére:30dkg porcukor,3cl rum.
Elkészítés:a lisztet a rámával elmorzsoljuk.Hozzáadjuk a cukrot,a tojásokat és a lanygos tejben feloldott szalalkálit.Eldolgozzuk a tésztát,megfelezzük majd az egyik részét az aromával színezzük.4 lapot sütünk a tésztából,mielőtt megsütjük alaposan megszúrkáljuk villával.A pudingot megfőzzzük ízlés szerint cukorral.Ha lehűlt vajas porcukorral elkeverjük majd a krém 2/3 részébe beledolgozzuk a gesztenyét.Összeállítjuk a lapokat közé töltjük a krémeket.A tetejére A rummal elkevert porcukort öntjük.
Tanács:érdemes másnapig pihentetni,akkorra puhul meg.(nem muszáj,nálunk rendszerint a negyede elfogy másnapra:D)
Remélem ízleni fog!
Tejszínes gesztenyetorta:
Kakaós piskótát csinálok kerek tortaformába, majd ha kihűlt 3 lapra vágom. Veszek egy fél literes Hulala tejszínt majd felverem. Egy 25 dgk-os gesztenyemasszát elkeverek 2 ek porcukorral és kevés rumaromával, majd összekeverem a tejszínnel(robotgéppel). Előveszem a torta alját, megkenem a krémmel, háteszek egy lapot, azt is megkenem végül ráteszem a tetejét és bevonom az egész tortát a tejszínes gesztenyemasszával. A tetejét lehet díszíteni csokireszelékkel. Nagyon finom és nincs vele sok macera sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!