Amiket most gyártanak retró néven ételeket vissza tudják vajon hozni azt az ízt amit x éve ettünk és szeretünk?
Figyelt kérdés
2012. szept. 19. 10:12
1/5 anonim válasza:
Bocsi, kifejtenéd bővebben, mert nem igazán értem a kérdést.
Én kb. 50 éve ugyanúgy főzöm azt a kaját, amit akkor tanultam meg főzni, 30 éve ugyanúgy, amit 30 évvel ezelőtt tanultam, stb. stb.
Vagy ez esetben mit értesz retro alatt?
2/5 anonim válasza:
Ha pl. az édességekre gondolsz, miért is ne tudnák visszahozni az ízt? Ha ugyanolyan, minőségen aluli hozzávalókból készítik, ugyanolyan lesz :) Akkoriban nem ismertünk mást, így ezeket "szerettük", finomnak tűntek, de korántsem biztos, hogy ma is annak találnánk, hiszen már van ezerszer jobb is. Néha jobb nem bolygatni az emlékeket, mert sokszor kiderül, hogy valami sokkal rosszabb, mint amilyenre nosztalgiával visszagondolunk :)
3/5 anonim válasza:
Attól függ, mit nevezünk minőségen aluli hozzávalónak:
a mai lisztet, vagy a régit, a mai múanyag vajat, sajtot, esetleg a régi (házit), a mai bolti túrót, esetleg a régi eredetit?
Azt a habot, amit a frissen tojt tojásból vertek a sütihez, vagy azt amit most a veszel flakonban, és ráfújod a sütid tetejére?
Szerintem nézőpont és ízlés kérdése, hogy mi a minőségi.
4/5 anonim válasza:
Állj, nem a házi termékekről vagy a nagyi sütijéről beszéltem. Az nem retro, hanem a mindenkor elvárható, normális szint, és ma is csak igény kérdése, hogy valaki igazi tejterméket használ-e vagy műanyagot. Viszont azt ne mondd, hogy pl. a nyolcvanas-kilencvenes évek édességiparában bármi természetes anyagot felhasználtak volna, ezek eredménye lett a Limo por, a kakaós tejtábla, a nugáttáblák és társaik, amiket ugyan szeretett mindenki, de mai szemmel elnézve az összetételüket... hát :)
5/5 mustafa33 válasza:
Kilencvenes évek? ugyanolyan műanyag cuc mint ma. Akkor kezdtük ezekkel felváltani a hazai becsületes alapanyagot. A 70es években képzeld, még húsból volt a párizsi. A szalámik is húsból és szalonnából voltak. Még nem volt szójából és mechanikusan szeparált baromfipépből a vagdalthús konzerv, hanem VAGDALT HÚSBÓL, bármilyen hihetetlen. Nem volt "állományjavító, ízfokozó adalékanyag". A fagylalt tojásból, tejből készült, a vaníliás jégkrém pedig valódi tejszínből, nem E-xxx ből. Nem azért mert még nem találták ezeket fel, de a csóró szoci országoknak nem telet rá. Húst meg termeltek a TSZ-ek és a paraszt. Mert akkor , ha az árvíz elzárta a falut, nem azt mondták a híradóban, hogy a hadseregnek kellet csónakon kenyeret, tejet és tojást szálítani a faluba, hanem azt, hogy a várost nem tudják ellátni a faluban rekedt tejjel. ugyanios a tej, a hús még nem gyárban készült, de falun termet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!