Tortát szeretnék sütni. Hogy lehet úgy szétvágni a piskótát, hogy ne forgácsolódjon szét? 3 lapra lenne szükségem.
Figyelt kérdés
2009. júl. 30. 18:12
1/5 anonim válasza:
viszonylag vastag cérnával próbálnám
2/5 anonim válasza:
Elöször is teljesen ki kell a piskótát hüteni (a legjobb elözö nap megsütni). Ahol el akarod vágni, ott ovatosan egy nagyon éles késsel körbevágod pár miliméter mélyen. Utánna fogsz egy erös, de vékony cérnát (horgolócérna jó hozzá), a vágatba illeszted és a két végét keresztezve lassan húzod össze.
A másik helyen ugyan igy, és csak utánna emeled szét a szeleteket.
Igy szépen elvágja a tésztát és nem morzsálódik szét.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigieket! És ha mégis elszúrom? Lehet, hogy jobb lenne sütni 3 piskótát. Vagy csak bonyolítom a dolgokat?!...
2009. júl. 30. 18:37
4/5 anonim válasza:
Szerintem ne kavard-keverd a dolgot,és pozitívan álj hozzá,ugy biztosan sikerülni fog! :)
5/5 anonim válasza:
Ettöl a cérnadologtól én is féltem elöször, de aztán csak megpróbáltam, és tényleg megy, csak az a fontos, hogy a tortalap ki legyen rendesen hülve és a cérnát lassan húzzad össsze, ne hirtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!