Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csináltatok már cukkini...

Csináltatok már cukkini fasírtot? Miért esik szét?

Figyelt kérdés

Van benne 2 tojás, és zsemlemorzsa is.

Rakjak még bele tojást?!

2009. júl. 29. 13:43
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem kéne még bele áztatott zsömle is, és még két tojás (kb.) Ezek fogják össze.
2009. júl. 29. 14:37
 2/9 A kérdező kommentje:

:D köszi

kész lett---borzalmas....:D:D

2009. júl. 29. 14:40
 3/9 anonim ***** válasza:
49%
:)) Hús is van benne? (elmélegileg az is "ragaszt") :))
2009. júl. 29. 14:43
 4/9 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a lereszelés után nem facsarod ki eléggé és így túl nagy a nedvességtartalma, ezért esik szét. Én meg szoktam sózni egy kicsit, kicsavarom, tojást és kevés fokhagymát, fehérborsot, kakukkfüvet, vagy rozmaringot teszek bele, 1 beáztatott zsömlét, és ha szükséges, még egy kevés lisztet. Zsemlemorzsába forgatom és megsütöm. Nem szokott szétesni.
2009. júl. 29. 14:43
 5/9 A kérdező kommentje:

sziasztok!

nem, hús nincs benne, pont a spórolás a lényege :)

megsóztam, kifacsartam, amennyire tudtam, de áztatott zsemlét nem tettem bele, mert nem írták a receptek :(

viszont annyi zsemlemorzsát raktam hozzá, hogy szinte csak annak az íze érződik :)))

mindegy :)

köszi

2009. júl. 29. 14:46
 6/9 anonim ***** válasza:
Én kenyérrel csinálom a rendes fasirtot is, sokkal jobban összeáll. Egyébként ha összekevered a lereszelt, kicsavart cukkinit annyi liszttel, hogy kemény galusta állagú legyen, plussz tojással, sóval, borssal, fokhagymával és forró olajban lepényeket sütsz belőle, az is finom. Amikor kiszeded, akkor papirra kell szedni, hogy a zsiradékot felitassa róla. Rá tejfölt és reszelt sajtot, isteni finom. És tényleg nem kerül sokba.
2009. júl. 29. 14:53
 7/9 anonim ***** válasza:
Az 1. vagyok meg a 2. :)) Szerintem a zsemlemorzsa nem fogja össze, hiszen az maga is morzsálódik! A zsemlét vagy kenyeret nem helyettesíti! :) (ezt már fasírtnál én is próbáltam még kezdő koromban a konyhában).
2009. júl. 30. 18:01
 8/9 A kérdező kommentje:

szia!

köszi :)

kidobtam tegnap az összeset, de előtte megettem egyet.

azóta is kavarog a gyomrom, ha rágondolok.

igazad van, a zsemlemorzsa nem jó, ráadásul dominál az íze is :)))))

2009. júl. 30. 20:05
 9/9 anonim ***** válasza:

:) NA akkor ez se lesz a kedvenc kajád! Én legközelebb úgy próbálnám meg a helyedben, hogy tennék hozzá pici (kb. 10-15 dkg) darált húsit is. Spórolós is, hiszen ha megveszel fél kg darált húst (nem is túl drága) azt 2-3 felé osztva pont 2-3 adag cukkini fasírthoz elég lenne. :)

Én is most gyeden vagyok, most kezdek ilyen trükköket tanulni a konyhában, eddig étteremben ettünk, vagy hozattuk a kaját...

2009. júl. 30. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!