Csináltatok már cukkini fasírtot? Miért esik szét?
Figyelt kérdés
Van benne 2 tojás, és zsemlemorzsa is.
Rakjak még bele tojást?!
2009. júl. 29. 13:43
1/9 anonim válasza:
Szerintem kéne még bele áztatott zsömle is, és még két tojás (kb.) Ezek fogják össze.
2009. júl. 29. 14:37
2/9 A kérdező kommentje:
:D köszi
kész lett---borzalmas....:D:D
2009. júl. 29. 14:40
3/9 anonim válasza:
:)) Hús is van benne? (elmélegileg az is "ragaszt") :))
2009. júl. 29. 14:43
4/9 anonim válasza:
Lehet, hogy a lereszelés után nem facsarod ki eléggé és így túl nagy a nedvességtartalma, ezért esik szét. Én meg szoktam sózni egy kicsit, kicsavarom, tojást és kevés fokhagymát, fehérborsot, kakukkfüvet, vagy rozmaringot teszek bele, 1 beáztatott zsömlét, és ha szükséges, még egy kevés lisztet. Zsemlemorzsába forgatom és megsütöm. Nem szokott szétesni.
2009. júl. 29. 14:43
5/9 A kérdező kommentje:
sziasztok!
nem, hús nincs benne, pont a spórolás a lényege :)
megsóztam, kifacsartam, amennyire tudtam, de áztatott zsemlét nem tettem bele, mert nem írták a receptek :(
viszont annyi zsemlemorzsát raktam hozzá, hogy szinte csak annak az íze érződik :)))
mindegy :)
köszi
2009. júl. 29. 14:46
6/9 anonim válasza:
Én kenyérrel csinálom a rendes fasirtot is, sokkal jobban összeáll. Egyébként ha összekevered a lereszelt, kicsavart cukkinit annyi liszttel, hogy kemény galusta állagú legyen, plussz tojással, sóval, borssal, fokhagymával és forró olajban lepényeket sütsz belőle, az is finom. Amikor kiszeded, akkor papirra kell szedni, hogy a zsiradékot felitassa róla. Rá tejfölt és reszelt sajtot, isteni finom. És tényleg nem kerül sokba.
2009. júl. 29. 14:53
7/9 anonim válasza:
Az 1. vagyok meg a 2. :)) Szerintem a zsemlemorzsa nem fogja össze, hiszen az maga is morzsálódik! A zsemlét vagy kenyeret nem helyettesíti! :) (ezt már fasírtnál én is próbáltam még kezdő koromban a konyhában).
2009. júl. 30. 18:01
8/9 A kérdező kommentje:
szia!
köszi :)
kidobtam tegnap az összeset, de előtte megettem egyet.
azóta is kavarog a gyomrom, ha rágondolok.
igazad van, a zsemlemorzsa nem jó, ráadásul dominál az íze is :)))))
2009. júl. 30. 20:05
9/9 anonim válasza:
:) NA akkor ez se lesz a kedvenc kajád! Én legközelebb úgy próbálnám meg a helyedben, hogy tennék hozzá pici (kb. 10-15 dkg) darált húsit is. Spórolós is, hiszen ha megveszel fél kg darált húst (nem is túl drága) azt 2-3 felé osztva pont 2-3 adag cukkini fasírthoz elég lenne. :)
Én is most gyeden vagyok, most kezdek ilyen trükköket tanulni a konyhában, eddig étteremben ettünk, vagy hozattuk a kaját...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!