Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pincében hogyan kell helyesen...

Pincében hogyan kell helyesen tárolni a krumplit, répát, hagymát, almát?

Figyelt kérdés
Tavaly vettünk krumplit, és nagyon sok megrohadt. Idén is szeretnék letenni a pincébe télére, de nem tudom, hogy hogyan kell helyesen tárolni?
2012. szept. 8. 07:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Nehéz dolog.

Ez attól is függ, hogy egy régi kertes ház meleg, fülledt, párás levegőjű pincéjéről van-e szó, vagy egy panelház hideg, hűvös pincéje.

A krumpli általában inkább megfagyni szokott, a répát inkább rakjuk a fagyasztóba, mert vagy megfonnyad vagy berohad.

Nem igazán van egyikre sem tökéletes megoldás, valami tárolási veszteség mindig van. Sűrűn át kell nézni, forgatni, akárhol, akármilyen módon is tárolod, és ami kezd romlani, azt rögtön kiemelni közülük, tovább rontja a többit.

2012. szept. 8. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha van pincétek, akkor is fagymentes, sötét legyen, a krumplit rekeszekbe, alá papír, és lehetőleg ne érjenek össze.

gyakran kell csíramentesíteni.

a hagymát szintén így, bár az nem hajt ki könnyen, ha nem kap fényt.érdemes újságpapírral le is takarni mindegyiket.

régen a zöldséget, sárgarépát, zellert homokba tettük el szintén a pincébe,(akkor saját termés volt minden) de ma már én sem tárolom így, nem éri meg nagyobb mennyiségben venni.

2012. szept. 8. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Az almának a szárát érdemes olvasztott viaszba mártani.

utána lapos rekeszekbe tenni, szintén papír legyen alatta, és ne érjenek egymáshoz.

a fagymentes sötét pince itt is érvényes, és az időnkénti átválogatás.

2012. szept. 8. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat, és segítségeteket.

Kertes ház pincéje, ami kicsit nyirkos.

Köszönöm a tanácsokat is, megfogadom! Akkor szerintem a répából nem fogunk nagy mennyiséget beszerezni!

2012. szept. 8. 13:14
 5/5 anonim ***** válasza:

1-es vagyok!

Valamikor kertes házban a krumplit ládákban, ujságpapír alól, öreg-zakó felül (meg ne fagyjon) a krumplira. Homokba raktuk a zöldségeket, de válogattuk, be ne rohadjon.

Ma már a panelban a zöldségfélét megpucolva, karikára szelve a fagyasztóba rakom a télire-valót, biztosan nem megy tönkre! :)))

Krumpliból pedig csak 1 hétre valót veszek, romoljon a zöldségesnek! :)))

2012. szept. 8. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!