Pincében hogyan kell helyesen tárolni a krumplit, répát, hagymát, almát?
Nehéz dolog.
Ez attól is függ, hogy egy régi kertes ház meleg, fülledt, párás levegőjű pincéjéről van-e szó, vagy egy panelház hideg, hűvös pincéje.
A krumpli általában inkább megfagyni szokott, a répát inkább rakjuk a fagyasztóba, mert vagy megfonnyad vagy berohad.
Nem igazán van egyikre sem tökéletes megoldás, valami tárolási veszteség mindig van. Sűrűn át kell nézni, forgatni, akárhol, akármilyen módon is tárolod, és ami kezd romlani, azt rögtön kiemelni közülük, tovább rontja a többit.
Ha van pincétek, akkor is fagymentes, sötét legyen, a krumplit rekeszekbe, alá papír, és lehetőleg ne érjenek össze.
gyakran kell csíramentesíteni.
a hagymát szintén így, bár az nem hajt ki könnyen, ha nem kap fényt.érdemes újságpapírral le is takarni mindegyiket.
régen a zöldséget, sárgarépát, zellert homokba tettük el szintén a pincébe,(akkor saját termés volt minden) de ma már én sem tárolom így, nem éri meg nagyobb mennyiségben venni.
Az almának a szárát érdemes olvasztott viaszba mártani.
utána lapos rekeszekbe tenni, szintén papír legyen alatta, és ne érjenek egymáshoz.
a fagymentes sötét pince itt is érvényes, és az időnkénti átválogatás.
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat, és segítségeteket.
Kertes ház pincéje, ami kicsit nyirkos.
Köszönöm a tanácsokat is, megfogadom! Akkor szerintem a répából nem fogunk nagy mennyiséget beszerezni!
1-es vagyok!
Valamikor kertes házban a krumplit ládákban, ujságpapír alól, öreg-zakó felül (meg ne fagyjon) a krumplira. Homokba raktuk a zöldségeket, de válogattuk, be ne rohadjon.
Ma már a panelban a zöldségfélét megpucolva, karikára szelve a fagyasztóba rakom a télire-valót, biztosan nem megy tönkre! :)))
Krumpliból pedig csak 1 hétre valót veszek, romoljon a zöldségesnek! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!