Szerettek tortát sütni?
nagyon sok tortát én még nem sütöttem, egyet viszont ajánlok:
Belga csokitorta
Hozzávalók:
3 tojás
fél bögre liszt
fél bögre kristálycukor
1 csomag sütőpor
2 pohár joghurt
3 evőkanál kakaó
2 evőkanál méz
15 dkg margarin
2 tábla étcsoki
A margarint az összetört csokival együtt megolvasztom. Én ezt általában a mikróban olvasztom. Megmelegítem 1-2 perc alatt (a csoki mennyiségétől függően), majd kiveszem, és kevergetve olvasztom fel a csokit. Inkább visszateszem még fél-fél percre, nehogy túlmelegedjen. Hagyom hűlni.
A tojássárgáját összekeverem a cukorral, a joghurttal, a mézzel, a sütőporos liszttel és a kakaóporral. Lazán beleforgatom a felvert tojásfehérjét és a csokoládét.
Közepes pieformában kb. 190 °C-os sütőben megsütöm, mint a piskótát, de nem kell teljesen átsütni. Amikor kezd repedezni a teteje, már jó is. A belseje inkább krémszerű lesz. Még másnap hidegen is nagyon finom volt, pedig melegen ajánlják a fogyasztását.
Tortadíszítéshez abszolút nem értek...hogy őszinte legyek, a kreatívkodás és díszítés távol áll tőlem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!