Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szeretnék egy tortát sütni....

Szeretnék egy tortát sütni. De hogyan?

Figyelt kérdés
Szóval nincs tortaformám,de van egy megfelelő méretű zománcos edényem és egy jénaim is.Nem tudom melyikbe kell.Sütőpapír vagy mi kell alá/köré?És tudnátok receptet írni?Nem vagyok gyakorlott háziasszony.Végül is mindegy milyen,csak ne gesztenyés legyen,és ne kerüljön nagyon sokba. :) Köszönöm előre is.
2012. aug. 15. 19:09
 1/3 anonim ***** válasza:
2012. aug. 15. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Zománcosban talán jobb.

De függ a lábas méretétől, hogy hány tojásból süssed.

25x5 cm-e tortakarikába én 6 tojással szoktam egyszerű tortát sütni. Én nem papírozom, jól kikenem zsírral/margarinnal, meg kilisztezem. Azt nem tudom, hogy ki tudod-e borítani majd, mert ugye a tortakarikát le lehet kapcsolni.

A sárgát és a fehérjét válaszd el jól - ne kerüljön sárga a fehérjébe, mert nem verődik fel. Jó lehűtött tojással dolgozni. A sárgát fehéredésig keverd ki 6 evőkanál kristálycukorral. Tehetsz bele 1-2 kanál vizet is. Beledolgozol 6 kanál lisztet egyenként, pici sütőport is vegyíthetsz közé. A tojásfehérjéből nagyon kemény habot versz, és lágy mozdulatokkal, hogy ne törjön, belekevered a sárgába. Begyújtod a sütőt, olyan 2-es fokozaton melegíted, beteszed a lábast, és addig sütöd, míg szép aranybarna lesz a teteje. Ez olyan 15-20 perc - tűzhelytől függ. Addig ne is nyitogasd, mert összeesik.

Ha úgy gondolod, hogy jó, egy hústűvel, fogpiszkálóval tegyél próbát: a közepén beszúrod a tésztába, s ha ragad rá massza, akkor még ne sült meg jól.

Csak ha teljesen kihűlt - rácsra borítva- akkor érdemes felvágni. Lekvárral, margarinos pudinggal töltheted.

Ha elsőre nem sikerül, akkor másodikra biztos fog:)

2012. aug. 15. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem a zománcos edény lenne a jobb. Rakhatsz bele sütőpapírt, de az is jó, ha alaposan kikened. Csoki-imádóknak ajánlom ezt a Lúdláb torta receptet:


1. Sütsz egy kakaós piskóta lapot.

2. Főzöl egy csoki pudingot a szokásosnál kevesebb tejel (1 adag krémhez fél liter helyett 3 deci, cukor kb. 4 evőkanál, ízlés szerint) és kevergetve elkezded hűteni.

3. Ha már nem forró, de még nem is hűlt ki, beletörsz egy nagy tábla étcsokit és addig kevered, amíg teljesen fel nem olvad és egynemű nem lesz a pudinggal(minél magasabb a kakaó tartalom, annál jobb)

4. 20 deka margarint habosra keversz, majd hozzáadod a csokis pudinghoz.

5.Lecsepegtetsz egy üveg meggy befőttet.

6.A piskóta lapot megkened a krém egy részével. Rászórod és belenyomkodod a meggyet. Rákened a krém maradékát.

7.Csokival elöntöd és hűtőben dermeszted egy kicsit.


Ugyanezt én megcsináltam emeletesnek is szülinapra: magasabb piskótát sütöttem, 3 lapba vágtam és úgy töltöttem meg (ilyenkor értelem-szerűen duplázni kell a krém és a meggybefőtt mennyiségét). Ugyanúgy csokival vonom be (ez is dupla mennyiség) és csoki-krémmel és meggy szemekkel díszítem.

2012. aug. 15. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!