A polcot, ahol tárolom a lisztet, cukrot, stb. találtam 2
kis fehéres színű kb 1 cm-es kukacot?
Valamelyikben lehettek peték, azok keltek ki. Sajnos ezrével lehetnek még. Kuka minden. A szekrényt ki kell mosni minimum domestossal. Nekem kisállateledellel jött, de nemcsak a lisztben, hanem még a vegetában és a húsleveskockában is voltak. Mindent ki kellett dobni.
2012. szept. 4. 11:14
Molykukac, sajnos nem bízhatsz a többi cuccban sem, mert peték lehetnek bennük, amit nem is látsz. mindent ki kell dobni, a biztonság kedvéért, és alaposan kitakarítani a polcot.
utána vegyél Biostop élelmiszermoly csapdát, amt beteszel a polcra. megfogja a molyokat.
nem vegyszer nem kell félni tőle, egy ragacsos lap.
pl a Dm-ben is kapható.
2012. szept. 4. 11:16
Ne Domestossal mosd a polcokat,mert az vegyszer. Ecettel moss át mindent.
2012. szept. 4. 11:24
4/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat! Huhh,akkor most több kg liszt, cukor,tészta, és minden kis apróság mehet a kukába,:-( Mennyi pénz :-((
cukorban én még életemben nem láttam molyt...
mellesleg felesleges mindent kidobni
öntsd át a dolgokat jól záródó műanyag edényekbe/befőttes üvegekbe, és adj nekik időt - ha találsz bennük molyt, kidobod, ha nem, nem
lisztet át lehet szitálni, nem kell egyből mindent kukába dobni - persze ha megengedheted magadnak...
a polc/szekrény alapos áttisztítása természetesen ajánlott
ja, és nem csak a megbontott dolgokban bújhatnak meg, bele tudják enni magukat az ép csomagolásba is
2012. szept. 4. 11:32
Szerintem is a bontatlanokat különítsd el valahova, persze oda is molycsapda. aztán majd felbontva meglátod, mi van vele, mert hamar bebázozódnak a peték, vagyis szemmel láthatóvá válnak a kis dögök.
2012. szept. 4. 11:37
7/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, hogy ilyen gyorsan válaszolt, és segített nekem!!! Gyorsan el is kezdem, és elkülönítem a bontatlanokat és takarítom a szekrényt!
8/10 A kérdező kommentje:
Nem pontoztam le senkit, én mindenkinek zöld kezet nyomok!
A kérdésre: Tudomásom szerint a lisztkukac fekete. A malmok is tele vannak vele. Szitálják, és kész. Van ahol meg tenyésztik, megsütik és fogyasztják.
2012. szept. 4. 11:59
Szerintem se dobj ki mindent, hamen nézd át a bontatlan liszteket is. Ha látsz benne kukacot vagy magát a molyt, akkor kuka, és akkor is kidobhatod, ha pókháló szerű dolgot találsz benne. Egyáltalán nem biztos, hogy mindenbe bele ment. A polcokat érdemes letisztítani.
2012. szept. 4. 13:09
Kapcsolódó kérdések: