Hogyan kell meggyes piskótát sütni? Van valami amire nagyon kell hogy ügyeljek?
Most csinálok életemben először piskótát. Vagyis egyszer már megpróbáltam, de akkor kicsi voltam, és elrontottam :D
Van valakinek jó receptje vagy hasznos tanácsa?
Köszi előre is :)
Nagyon guszta!
Jól látom, hogy nem belekavartad a meggyet, hogy elszórtan legyen benne, hanem egy rétegbe, egy sorba raktad bele?
Szóval a piskótát rögtön ki szoktuk borítani a tepsiből, és ismét talpára állítjuk a deszkán. Megvárjuk míg kihűl, utána szoktuk felvágni.
Ami sütiben viszont ilyen rétegezett töltelék van, azt a tepsiben hagyjuk kihűlni, akkor szebben lehet kidarabolni belőle.
Egyébként pedig azt szoktam mondani, hogy nem a kinézete, hanem az íze a lényeg: "a lenyelt kaja nem beszél, hogyan nézett ki, csak az íze marad a szádban"
Még egyszer gratulálok, ügyes vagy!
Belekevertem, és előtte lisztben meg is forgattam a meggyszemeket, de hát lehúzta a gravitáció. Vagy nem tom miért süllyedt le mégis :S
Kiborítani nem borítottam ki, benne hagytam egy fél órát a tepsiben pihenni... Legközelebb úgy csinálom ahogy mondtad :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!