Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell meggyes piskótát...

Hogyan kell meggyes piskótát sütni? Van valami amire nagyon kell hogy ügyeljek?

Figyelt kérdés

Most csinálok életemben először piskótát. Vagyis egyszer már megpróbáltam, de akkor kicsi voltam, és elrontottam :D

Van valakinek jó receptje vagy hasznos tanácsa?

Köszi előre is :)


2012. szept. 1. 17:54
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nagyon guszta!

Jól látom, hogy nem belekavartad a meggyet, hogy elszórtan legyen benne, hanem egy rétegbe, egy sorba raktad bele?

Szóval a piskótát rögtön ki szoktuk borítani a tepsiből, és ismét talpára állítjuk a deszkán. Megvárjuk míg kihűl, utána szoktuk felvágni.

Ami sütiben viszont ilyen rétegezett töltelék van, azt a tepsiben hagyjuk kihűlni, akkor szebben lehet kidarabolni belőle.

Egyébként pedig azt szoktam mondani, hogy nem a kinézete, hanem az íze a lényeg: "a lenyelt kaja nem beszél, hogyan nézett ki, csak az íze marad a szádban"

Még egyszer gratulálok, ügyes vagy!

2012. szept. 2. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 A kérdező kommentje:

Belekevertem, és előtte lisztben meg is forgattam a meggyszemeket, de hát lehúzta a gravitáció. Vagy nem tom miért süllyedt le mégis :S

Kiborítani nem borítottam ki, benne hagytam egy fél órát a tepsiben pihenni... Legközelebb úgy csinálom ahogy mondtad :)

2012. szept. 2. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!