Hogyan kell meggyes piskótát sütni? Van valami amire nagyon kell hogy ügyeljek?
Most csinálok életemben először piskótát. Vagyis egyszer már megpróbáltam, de akkor kicsi voltam, és elrontottam :D
Van valakinek jó receptje vagy hasznos tanácsa?
Köszi előre is :)
Előző este a meggyet magozd ki,majd csavard ki alaposan a levétől. Tedd bele egy tésztaszűrőbe, és hagyd, hogy még ami lé van benne, az is kicsorogjon.
Amikor megkavartad a piskótát, a meggyet lisztbe forgasd bele, és úgy kavard a piskótába. Akkor a liszt nem engedi, hogy a gyümölcs "leüljön" a tészta aljára, ill. alaposan kicsorgott a leve, nem fogja a tésztát eláztatni.
6 tojás
6 evőkanál cukor
3 ev.kan rétes liszt
3 ev.kan finomliszt
A sárgáját és a fehérjét szétválasztod. A fehérjét felvered kemény habbá. A sárgájához hozzáadod a cukrot és jól összekevered géppel majd hozzáadod a liszteket. Összekevered géppel majd mehet bele a tojásfehérje fele és azt kevert össze fakanállal. Utána mehet bele a másik fele is de azt nagyon óvatosan keverd össze.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsd bele a tésztát és tegyél bele meggyet. 180°C-on süsd meg.
Nagyon szépen köszönöm!!! Szorítsatok! :)))
Margarint szoktatok bele tenni?
Piskótába nem!
Csak:
ahány tojás, annyi csapott evőkanál cukor, és annyi púpozott evőkanál liszt, + a sütőpor.
Ahogy írták is, vedd szét a tojás sárgáját, fehérjét, szépen egymás után kavard őket össze a megfelelő sorrendbe, majd a végén bele a meggyet.
Az első 20 percben ki ne nyisd a sütő ajtaját, mert össze esik a piskótád!!!
7,10-es vagyok!
A fehérjét verd kemény habbá, ne feledd!
Nagyon finom lett, köszönöm mindenkinek a segítséget! :)))
Hálából - ha gondolatban is - de mindenkinek küldtem egy - egy szeletet! :)))
Szép vasárnapot!
sziasztok! :)
Köszi, megérkezett a csőpostával a nyitott ablakon át!
Nem tudtam, hogy te küldted!
Tényleg fincsi lett, köszi még egyszer!
:)))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!