Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Padlizsánból milyen főételt...

Padlizsánból milyen főételt készíthetnék? Mit ajánlanátok?

Figyelt kérdés

2012. aug. 31. 11:12
 1/7 anonim ***** válasza:

Nálunk épp rántott padlizsán van, isteni, szerintem ez a legjobb rántott zöldség!

Ha gondolod leírom részleletesen hogy készül, köretnek meg bármi jó, krumpli, rizs, stb..

2012. aug. 31. 11:14
 2/7 anonim ***** válasza:
Én ma töltött padlizsánt készítek, egyszerű és nagyszerű
2012. aug. 31. 11:30
 3/7 anonim ***** válasza:
Tegnap csináltam padlizsános tésztát. A padlizsánt összevágod kis kockákra. (Nem kell maghámozni) Egy vöröshagymát összezúztam három gerezd fokhagymán. Megdinszteltem. Rátettem a padlizsánt és puhára pároltam. Ráöntöttem egy doboz paradicsomot. Tettem bele még két gerezd zúzott fokhagymát, sót, borsot, bazsalikomot és kis kakukkfüvet és egy kis erős paprikát. Lassan összefőztem. majd rá a kifőzött tésztára. Tetejére parmezán vagy füstölt sajt. Ezt már mindenki magának, ízlés szerint. Senki nem hiányolta a húst, pedig a párom nagy ragadozó :D
2012. aug. 31. 12:48
 4/7 anonim ***** válasza:

rakottpadluzsán

töltött padlizsán

padlizsánfőzelék

sült padlizsán

sajttal együtt grillezve

padlizsánkrémleves

muszaka

lecsó

padlizsánpörkölt

2012. aug. 31. 21:57
 5/7 anonim ***** válasza:

Ratatouille

[link]

muszaka

[link]

Töltött padlizsán

[link]

[link]

2012. szept. 1. 01:18
 6/7 anonim ***** válasza:

Zakuszka

[link]

2012. szept. 1. 01:20
 7/7 A kérdező kommentje:

köszönöm a sok ötletet :). Első, megírnád kérlek, hogy simán panírozod csak a padlizsánt? hámozod? Sózod előtte? Milyen köretet készítesz mellé?

Mindenkinek köszönöm a válaszát, a héten már volt cukkinis-húsgombócos penne, így tésztásat nem készítenék megint, a töltött padlizsántól meg félek, mert a töltött cukkini nem vált be, valahogy nem lett finom, ahogy készítettem. Bátorságot még nem gyűjtöttem hozzá, hogy újra megpróbálkozzam vele :)

2012. szept. 1. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!