Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen sütemény az apácafingoc...

Milyen sütemény az apácafingocska? Hogyan kell elkészíteni ezt a sütit?

Figyelt kérdés
2012. aug. 26. 22:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
19%
Nemtudom de én ilyen nevű süteményt alapbol nem ennék-
2012. aug. 26. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

én nem akartam elhinni, hogy ilyen tényleg van, mert visítva röhögtem a nevén, de rákerestem, kiderült, hogy Németországban Nonnafürzle néven fut, itt egy receptje, remélem, megy a német ennyire :)

[link]

2012. aug. 26. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

amúgy nem néz ki rosszul :)

[link]

2012. aug. 26. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 Shai-Hulud ***** válasza:
78%

Jajjjj, szerintem nem kell minden nevet feltétlenül magyarra fordítani.

Nyugodtan meghagyhatjuk ennek a sütinek a német nevét, szerintem úgy is ugyanolyan finom, mint ha lefordítanánk. :-DD

2012. aug. 26. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
:DDD Biztos finom!:))
2012. aug. 26. 23:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Aranyos neve van XD) Valaki lefordíthatná magyarra, mármint a sütireceptet:)
2012. aug. 27. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez a név :DDD nagyon jó.Szerintem itthon tarkedli néven találsz hozzá receptet.:))
2012. aug. 27. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát jobban hangzik, mintha öreg pápafing lenne a neve XD)
2012. aug. 27. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Forditás!


Apácafingocska:XD


Hozzávalók:


500 g liszt

30 g élesztő

60 g cukor

¼ liter tej

60 g vaj vagy margarin

1 csipet só

½ citrom reszelt héja

4 tojás

100 g datolya

zsír a sütéshez


Előkészítés:


Lisztet egy sütőedénybe. Liszt közepén mélyedést csinálsz és belemorzsolod az élesztőt,1 teáskanál cukorral és egy kis meleg tejjel. Kevés lisztel összekevered,hogy fedje és 30-40 percet keleszted.


Kelesztés után a többi hozzávalóval összegyúrod,hogy egy laza tésztát kapj,és keleszted még 40 percig.


Forró zsiradékban egy teáskanállal szaggatsz a tésztából és részletekben aranybarnára sütöd.

2012. aug. 27. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Ezer hála és köszönet ezért a légiesen könnyű receptért:)
2012. aug. 27. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!