Hogyan használhatnám fel a tepertő törmeléket?
Figyelt kérdés
Zsírszalonna sütése során az edény alján elég jelentős mennyiségű tepertő-törmelék rakódott le. Nem szeretném az edényből kimosni, inkább felhasználnám. Nagyon finom /akárcsak maga a tepertő/, de lövésem sincs, hogyan hasznosíthatnám ebben az állapotában. Tippeket várok tőletek. Köszönöm!2009. júl. 24. 14:30
1/9 anonim válasza:
Én egyszer ettem egy oltári finom tepertőkrémes kenyeret! (Pedig állandóan fogyózom:))
Ledarálták, közben mindenféle finomsággal (vöröshagyma, mustár stb.) ízesítették. A gond az, hogy már nem emlékszem a részletekre, de talán itt az interneten ráakadsz valami jó receptre.
2/9 anonim válasza:
20 dk töpörtyű,2-3 főtt tojás,1-2 főtt krumplit összedarálsz,só,bors,mustár,kakukkfűvel összekevered.
De rántás készítéséhez is felhasználhatod.
3/9 anonim válasza:
Isteni belőle a tepertőspogácsa.
4/9 anonim válasza:
Igen, pogácsába nagyon finom, szerintem is :) Vagy keverj hozzá vajat, vagy zsírt, esetleg apróra vágott hagymát, és kész a tepertőkrém :D
5/9 A kérdező kommentje:
Nem az a gondom, hogy mit csináljak vele, hanem az, hogy hogyan szedjem fel az edény aljáról úgy, hogy még felhasználható legyen.
2009. júl. 24. 17:19
6/9 anonim válasza:
Ja hát akkor nem jól fogalmaztad meg a kérdést. Egy fém kanállal kikaparni? Vagy az a lapos fajta fakanál esetleg.
7/9 anonim válasza:
kikapargatod, de figyelj, ha összetörik nagyon,akkor se lesz semmi baja, hisz ha mondjuk pogiba,krémbe,akármibe teszed oda ugy is jo
8/9 anonim válasza:
Önts az edény aljára egy kevés vizet,hagyd rajta,míg feloldódik.Ha úgy látod,hogy sok rajta a víz,tedd be a mikróba,hogy elpárologjon a víz.
9/9 anonim válasza:
Bocsi azt kihagytam,hogy melegítsd a vizzel,és után hagyd feloldódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!