Sertésvese! Már akkor is volt egy enyhe húgyszaga amikor vagdostam, de most benne a serpenyőben sülve az egész lakásban terjeng a nyilvános WC szag. Ez normális? Ugye el fog múlni?
hű, megnyugodtam :)
a recept nem ír túl sok fűszert csak hagyma, tárkony és tárkonyecet, de tárkonyecet helyett csak sima ecet lesz
hű, megnyugodtam :)
a recept nem ír túl sok fűszert csak hagyma, tárkony és tárkonyecet, de tárkonyecet helyett csak sima ecet lesz. és só a végén
A veséket először jól le kell forrázni, majd nagyon alaposan kivágni minden fehér eret belőle, és úgy szeletelni.
de minden előkészület mellett is marad egy jellegzetes szaga, ami viszont már a pörköltszafban nem érződik. a velő csak egy plusz finomság bele, a szagán nem változtat.
De ne izgulj, a végeredmény nagyon finom, egy kis sós vízben főtt krumplival, rizzsel, vagy tarhonyával.
jól fűszererd is meg. bors, majoranna elengedhetetlen.
Disznóölés után a vesét először megfőztük külön fazékban a nyelvvel együt. Amikor a vese meghűlt, kettévágtuk hosszában, majd ismét ketté, és mint a negyedelt almából a magházat, úgy kanyarítottuk ki alaposan a közepét, hogy biztosan ne maradjon benne semmi, ami nem odavaló.
Ha nem jól pucolod meg, akkor az általad írt eredményt kapsz.
Mellesleg én nem enném meg.
Már miért ne forrázná le, nem azt írtam, hogy főzze meg. éppen, hogy a forróvíz összekapja annyira, hogy sokkal könnyebb vele dolgzni, vagyis kiszedni az ereket, mint totál véresen.Utána lehet pörköltnek feltenni, de ezt már írtam.
Én így szoktam, ezt tudtam tanácsolni, Te pedig mást... ennyi.
és még annyit, hogy a kisvendéglős ismerősöm is készíti,
a vesét velővel. törzsvendégei vannak rá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!