Ezekbol a hozzavalokbol mit lehetne csinalni?
Valami sutit szeretnek csinalni, viszont nem tudom, hogy mit lehetne ezekbol kihozni :
liszt, cukor, vaj, szodabikarbona, sutopor, kakaopor, tojas, esetleg lekvar, meg olyan sutos csoki.. nem tudom mi a neve
viszont teljesen kezdo vagyok. olyan dolgokat is el tudok szurni, hogy huu..
Elore is koszonom a valaszokat!!
A legegyszerűbbek a kavart sütik, minden hozzávaló elkeversz, tepsibe öntöd és közepes lángon megsütöd, tördelhetsz bele csokidarabokat, de mazsolát, vagy gyümölcsdarabokat is.
ennél egyszerűbb nincs is talán.
H.I. féle kakaós süti.
25 deka liszet, 25 deka cukor, 2,5 deci tej, 10 deka vaj/margarin,1 tojás, 1 sütőpor, 4 deka kakaópor.
a vajat a tojással, a cukorral kikeverni, bele apránként a tej (lehet joghurt, kefír,tejföl is) vegül a sütőporos liszt és a kakaó.
a csokit bele is tördelheted.
közepes tepsibe sütőpapírt teszünk , beleöntjük a masszát
és előmelegített kb 180 fokos sütőbe 5 percig erős lángon, majd mérsékelve még kb 25 percig sütjük.
ha a közepébe egy villát szúrsz és nem ragad akkor jó.
ha kihűlt félbevágod, és megkened lekvárral. tetejét megpocukrozod.
finom egyszerű, rászórt gyümölcsökkel is finom, persze, akkor nem lekvározzuk.
Huu emberek, koszonom szepen! Megcsinaltam amit az elso valaszolo irt, a lekvaros piskotatekercset, es ugy nezett ki, mint ahogy ki kell neznie! :D
Szerintem az elkovetkezendo napokban nekiesek a tobbinek is. Mindenkinek ment a zoldkezecske!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!