Holnapra valami tipp ebédre?
Nálam maradék lesz: zöldbab főzelék, pulykasült, rántott tök, rizs-fasírt.
Ez utóbbit maradék főtt rizsből készítettem próbaként. Tojással, liszttel, fűszerekkel, fokhagymával gyúrtam össze, a gombócot megforgattam sütés előtt zsemlemorzsában. Aztán kisütöttem, még hidegen is ehető.
Főzz lecsót, vagy akármilyen zöldségféléd, tök-féléd van otthon, abból készíts valami rakottat akár virslivel, akár kolbásszal = azt kapsz a boltban.
Túrós,mákos,káposztás,sajtos tészta
Zöldbab,tök,kelkáposzta,borsó főzelék
Virslis tarhonya
Pogács vagy lángos elé könnyű kis leves: (apósomtól tanultam!!)
1 főre kell hozzá: l db. kisebb z-paprika, 1 db paradicsom, 2 db. krumpli (tyúktojás nagyságú). Ahány főre főzöl, ezeket kiszámolod, majd:
Egy kevéske apróra vágott vöröshagymát kevés zsíron megdinsztelsz, a krumplit és a zöldpaprikát beleforgatod, majd törtpaprikával megszórva felengeded. Sót neki.
Amikor félfövésben van, belecikkezed a paradicsomot is, és egy kis aprószemű levestésztát főzöl bele.
Könnyű, a paradicsomtól kellemesen savanykás ízű leveske.
Alapjáraton a hasábburgonya rántott csirkemellel jutott eszembe a kérdésed láttán, de csak azért, mert azt ettem az előbb és nagyon jól esett. :)
Tojásos nokedli, túrós tészta, palacsinta, gyümölcsleves, bab-, lencse-, borsófőzelék.
Nálunk káposztás tészta van.Utána almás lepény.
Ha épp nincs hús, akkor sonkaszeleteket szoktunk rántani, az
jó zöldség vagy rizskörettel is.
tojásos lecsó
paradicsomos káposzta főtt tojással
zöldségleves
paradicsomleves
túrós, mákos, lekvárod, diós, sajtos-tejfölös tészta
palacsinta, tejberizs, gofri
borsófőzelék, zöldbabfőzelék
rizs tojás vagy gombapörkölttel
gyümölcsleves
gyümölcsszósz piritott grízzel
tojásos nokedli
zöldséges rizs reszelt sajttal
rántott sajt, gomba, cukkini, karfiol rizzsel
spenótfőzelék főtt tojással
spenótos lasagne
mákos, meggyes, túrós, almás pite, rétes
fánk, lángos
tökfőzelék tojásropogóssal
paradicsomos-gombás-sajtos penne
Gondolom már mindegy, de legközelebbre:
Én ma rizsfelfújtat (másnéven rizskoch) készítettem, egy kiadós leves után tökéletes "másodiknak". :) Mondjuk a maradékhoz holnap szerintem minestronét főzök, mert ebben a nagy melegben nem kívánjuk a túl tartalmas, forró leveseket. De javaslom még hasonló helyzetben a tarhonyát is, ami nálunk pirított hagymát, fokhagymát, kolbászt, szalonnát, felvágottat vagy mirelit/friss zöldséget (ami van) jelent, kevés olajon tarhonyával megpirítva, vízzel felöntve, fűszerezve, készre főzve. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!