Ha be van rozsdásodva a flekkenező tárcsa, akkor mi vele a teendő?
Ha nem olyan mély a rozsda, csiszolóvászonnal átmész rajta jó alaposan, aztán ecettel vagy citromlével alaposan átdörzsölöd, utána ha azt lemostad, és szárazra törölted, akkor zsírral kiégeted.
Amikor elteszed, nehogy olajjal kend le, sima sertészsírral kend át vékony rétegben.
Apukám is úgy szokta ha a tárcsa véletlenül berozsdásodik, eddig kb 1-2-szer flexelte le, hogy ilyen fémdrótos flex fejjel amit már írtak azzal leszedi a rozsdát utána melegít forró vízet és mosószerrel átmossa, hogy a rozsda darabok, vasreszelékek, kosz, stb, eltávolítsa róla. Egy mosogató szivaccsal vagy valami ronggyal elmossa, utána hideg tiszta vízzel még egyszer átmossa és kész. Utána nem kell zsírral kiégetni stb. Rendesen sütéskor beolajozzátok meg öntötök bele olajat amennyit kell, hogy a hús, stb tudjon benne sülni.
Nekünk sosem ragad le benne se a hús se semmi.
Utána amikor el akarod tenni, akkor ne zsírral kend ki hanem olajjal. Mi is olajjal kenjük ki és utána nem rozsdásodik be újra. Vékonyan szépen olajjal kikened és kész. Mi a pincében tartjuk újságpapíron van lefelé fordítva és alá támasztva.
A zsír megavasodik a tárcsán és utána rossz íze lesz a rajta készült kajáknak.
Szerintem olaj a jó hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!