Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rengeteg cékla van a kertünkbe...

Rengeteg cékla van a kertünkbe. Mit tudok belőle csinálni és hogyan, hogy télen is tudjuk fogyasztani?

Figyelt kérdés
2012. aug. 10. 13:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Vékony csíkokra darálva be lehet tenni a fagyasztóba, aztán később levest főzhetsz belőle (én bacon-nel és sárgarépával szoktam) vagy szélesebb csíkokra vágni és úgy lefagyasztani, az salátához jó (majd megfőzöm, főzök krumplit, összevágok lilahagymát, majonézzel elkeverek tejfölt, borsozom és konzerv olajos hallal kezdem ezeket sorban rétegezni, minden réteget megsózok (halat kivéve) és megy rá a majonézes tejföl).
2012. aug. 10. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:

Ha családi házban éltek, akkor hűvös kamrában, esetleg pincében tárolták valamikor az öregek.

Manapság is hűtőházakban tartják ahhoz, hogy zöldségesnél még novemberben is tudsz vásárolni.

2012. aug. 10. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
89%
Azt hiszem borcsnak hívják talán a levest, amit szoktak belőle főzni. Isteni. Nekem még tavalyról van egy főzet a fagyóban. Már nincs olyan meleg, úgyhogy valamelyik nap ki is veszem.
2012. aug. 10. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
De ha novemberben is meg lehet vásárolni, akkor tárolni is lehet! Szerintem erre gondolt a válaszadó!
2012. aug. 10. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:

Jól gondolja a 79 %-os, lehet tárolni a céklát pincében, fagymentes kamrában, szinte a tél végéig. csak ilyenkor fölszedve nem szabad megmosni, úgy földesen kell sötét hűvös helyre tenni, persze a zöldje nélkül.

De eltenni is lehet,sós- ecetes-cukros-köményes salátalében , mint bármi mást, csak meg kell főzni.

sajnos tartósítószer nélkül nem marad meg, megecetesedik, fölforr,habzik, pezseg, és élvezhetetlen az íze.

720 ml-es üvegenként egy borsónyi nátriumbenzoáttal sikeres a télire való eltevés.

2012. aug. 10. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:

Kedves 4-es!

Csak példának hoztam fel, hogy akik még télen is tudják üzletben árulni, azok is hűvös helyen tárolják.


Ha nem tudsz olvasni, meg nem tudsz értelmezni, akkor inkább maradj otthon, de semmiképp se sértegesd azokat, akik itt segítő jelleggel szólnak hozzá.

Ellenkező esetben TE VAGY A DEGENERÁLT! ÉRTED?????

2012. aug. 10. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:

Bocsi jelenlegi 4-es!

Természetesen nem neked szólt a kirohanásom, hanem annak, aki előtte még egy perccel ott sértegetett azon a sorszám alatt!

Közben a modik kivették a sértő hozzászólását. Köszönöm.

2012. aug. 10. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:
Az 5-ös válaszoló beletrafált! Köszönöm! A salátára gondoltam, amit el lehet tenni! Receptet is tudsz írni? Köszönöm még egyszer!
2012. aug. 10. 17:46
 9/13 A kérdező kommentje:
Amit a boltban lehet kapni üveges savanyúságot, azt hogy csinálják, hogy olyan finom és nincs szétfőve? Receptet tudtok?
2012. aug. 10. 17:48
 10/13 anonim ***** válasza:

Konkrét mennyiségeket nem tudok, de ugyanolyan levet csinálj, mint a friss céklasalátának.

én megfőzöm héjában ( nagyon alaposan lesikálva, a két vége levágva) babérlevél, egy hagyma, és 5-6 szem egészbors társaságában.ha felforr,akkor teszek bele egy ek. sót. addig főzöm, míg a villa belemegy középig. akkor jó.lehűtöm, a kicsiket simán 2-3 mm szeletekre vágom, a nagyobbakat felezem, negyedelem , majd úgy szelem. recés késsel még szebb.a szeletelt céklát felöntöm annyi vízzel, amennyi jól ellepi, kényelmesen legyenek benne.

ezt a vizet leöntöm egy lábasba és felforralom.

cukrot és ecetet teszek bele, meg még sót, de megmondom őszintén érzésre, mert nem mérem. öntöm, kóstolom, mi kell még. már őröltköményt használok, mert az ifjúság nem szereti a normál egész köményt.hagyom hűlni és

ezt a langyos levet visszaöntöm a céklára és egy-két óra alatt össze is érik.

Télre üvegbe ugyanígy, de akkor forrón öntöm rá a levet az üvegekbe tett szeletelt céklára.egy csipet Na-benzoátot teszek a tetejére, és lecsavarozva egy lábasban kb 20 percet gőzölöm. utána mehet a spájzba.

2012. aug. 10. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!