Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Elakadtam, mit csináljak? Mit...

Elakadtam, mit csináljak? Mit kell csinálni a sütöformával? (vagy mi az) Kivajazni, belisztezni. Ugye?

Figyelt kérdés
Most csinálom a fanta szeletet,de nem írja,hogy hogy süssem meg a tésztát. Öntsem csak simán bele? Vagy vajazzam meg lisztezzem? /a szülinapos kiscsaj/
2009. júl. 20. 12:46
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Vagy vajazod és lisztezed, vagy selyempapírral (vagy sütőpapírral) béleled a tepsi alját.

Üdv!

2009. júl. 20. 13:06
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, milyen tésztáról van szó, de ha közepesen lágyról, ami tényleg ömlik, akkor vajazd ki a tepsit és szórd meg liszttel. Ha olyan az állaga a tésztának, hogy inkább nyomkodni kell a tepsibe, akkor csak vajazd be. (Mármint margarint is használhatsz).
2009. júl. 20. 13:06
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) Már csak a rámát kéne habosra verni. Na de hogy? Megmelegitsem? Vagy hogyan,hisz így kökemény.
2009. júl. 20. 13:12
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ki kellett volna venni a hűtőből még reggel. Mindegy, egy ici-picit tedd be a mikróba, de figyeld, ne olvadjon meg. A margarin úgy jó sütéshez ha szobahőmérsékletű, azaz puha.

Üdv!

2009. júl. 20. 13:15
 5/7 anonim ***** válasza:
78%

Szia!

Először is Boldog szülinapot! :)

Másodszor - most olvastam az előző kérdésed - ez egy piskóta jellegű tészta, így mindegy, hogy vaj+liszt megoldást választod, vagy a selyempapírt. Ha az utóbbit, akkor sütés után várd meg, míg hül a tészta, azután borítsd ki óvatosan, és apapírt húzd le róla. Aztán visszafordítás, és mehet rá a túrókrém és a fantás puding.

Üdv!

Ui.: a habosra kikeverés pedig azt jelenti, hogy jó alaposan kikevered a cukrot a margarinnal (ha tudod géppel) úgy, hogy kissé habos állagú, könnyű krémet kapjál.

2009. júl. 20. 13:24
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm,hát végül sikerült. :) Nem mondom,hogy jó lett,sőt,nagyon ronda,de azért meg lehet enni. :) Valahol el kell kezdeni... :)
2009. júl. 20. 13:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Ronda süti nincs, csak avantgarde stílusú vagy küllemű! És akinek nem tetszik, az süssön magának jobbat! :)

Ne izgulj, majd belejössz, és amikor a dobos tortát fogod sütni, akkor mosolyogva fogsz visszaemlékezni erre a sütire.

Minden jót!

Ui.: nem hinném, hogy nem jut eszébe a családnak, hogy ma van a nagy nap :)

2009. júl. 20. 14:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!