Írnátok nekem egyszerű sütés nélküli nasikat?
Nem tudom pontosan mikre gondolsz, de nekem a kedvenc nasijaim a következők:
Győri keksz + baracklekvár + győrikeksz szendvics.
Aztán szeretem kakaóba mártva enni a kiflit.
Illetve tejbe egy rakat kekszet rakni és úgy enni kanállal.
Nem tudom, hogy személyes fogyasztásra kellenek, vagy tálalni akarod őket, de a lekváros keksz még tálalható is.
Ha csak este "úgy ennék valami édességet" érzés tör rám:
Olvasztott vajat összekeverek darált keksszel és kakaóval és úgy bögréből kanalazom.
Nagyon egyszerű, viszont annál finomabb. 13 éves létemre gyakran csinálom:
Kell hozzá 2 nagy tejföl. Ha nincs, vagy nincs elég, kefirrel kiegészítve szerintem még finomabb is! Ezt el kell osztani 3 részre.
Az elsőbe 2 vaníliáscukor kellene, de 3-al finomabb!
A másodikba 2 kanál gyümölcslekvár kellene, de az is 3-al jobb!
A harmadikba 2 kanál kristálycukor kellene, de ez is szintén jobb 3-al!
Egy edény aljára egy sor háztartási keksz kell. Az edény oldalára is ajánlatos az elején feltenni a háztartási kekszet! Erre jön a vaníliáscukros. Aztán egy sok keksz. Utána a lekváros jön, ez fontos! Megint egy sor keksz. És végül a cukros. A tetejére még egy sor keksz.
Valami apró (vagy darabolt) gyümölcs kell a tetejére. Csupán arra kell figyelni, hogy a lekvár ízével harmonizáljon. Végül a tetejét zselatinnal kell bevonni. A tippem az, hogy vagy ízesített/színesített zseatin legyen, vagy önts bele egy kis gyümölcslét!
Elvileg egy napot kellene hülnie, de nálunk max 2 óráig volt a hűtőben!
Jó étvágyat!
Nagyon szépen köszönöm annyira jókat írtatok hpogy csak na.....
Csak magunknak a vőlegényemnek meg magamnak akartam valamit amivel kikenhetjük magunkat:)Valami összedobom és kész sütit.Köszi mégegyszer aranyosak vagytok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!