Kezdő vagyok a konyhában, mondtok olyan sós sütiket, amiket egyszerű elkészíteni? (akár sütés nélkül)
Sajtos stangli
50 dkg liszt
50 dkg tehéntúró
50 dkg margarin
1,5 evőkanál só
1 tojás a sütemény tetejének megkenéséhez
díszítéshez reszelt sajt, szezámmag, mák, lenmag, stb.
A tésztához valókat alaposan összegyúrjuk, kidolgozzuk, majd folpackba csomagolva egy éjszakán át pihentetjük. Ez a fázis el is maradhat, de az biztos, hogy pihentetés után sokkal finomabb lesz a stangli.
1 centi vastagra nyújtjuk a tésztát, megkenjük a tojással, megszórjuk sajttal, magokkal, tetszés szerint. Derelyevágóval csíkokra szabdaljuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben pirosra sütjük. Vigyázzunk, ne süssük túl, amikor kivesszük a sütőből, inkább legyen az az érzésünk, hogy még nincs teljesen kész a tészta. Ne barnítsuk meg, mert akkor kiszárad.
vegyél a boltba mirelit leveles tészát, olvasz ki, majd nyújtsd ki a tésztát, és ízesítsd kedved szerint. Az is jó, ha simán megsózod, de tehetsz rá sonkát vagy sajtot is, vagy félbehajtod és húskrémet, sajtkrémet vagy virslit teszel a közepébe...
Ugyanezt eljátszahatod, ha édes sütit akarsz, veszel leveles tésztát, aztán teszel bele lekvárt...
Ha jól emlékszem elég 15 percet sütni a sűtőbe, ennél egyszerűbb nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!