Hogyan kell számolni a sós édes süteményt 1 főre? Hány dkg kell 1 főre?
Szerintem inkább úgy számolj, hogy a recept szerint egy adag sósból hány tepsivel tudsz kisütni. Ha azt veszed, hogy egy tepsi pogácsa elég akár 4-5 főnek is, ha egy recept-adagból lesz 3 tepsi, akkor már 12-15 fő részére van a pogi. És akkor úgy kell a sütéshez hozzálátni, hogy annyiszor x mennyiségű liszt, tojás stb., ahány adagot (=ahányszor 3 tepsivel) ki akartok sütni. És ugyanígy az apró édes sütikkel is kb. lehet számolni.
Sok nem kell, hiszen nem ezzel akarnak jólakni a vendégek, tehát biztosan elég egy tepsivel a 4-5 főre.
Nem én sütök, hanem kg-ra vesszük. Ezért gondoltam, hogy megkérdezem mennyi dkg kell.c:))))
:)))))
köszönöm!
akkor 10dkg/fő. édesből nem kevés a 10dkg? az 1 szelet süti......
én az édest aprósütire gondoltam, linzerek, kosárka ilyesmi. de akitől rendeled, nagyon jól fogja tudni, miből mennyi kell. mi is lagzira rendeltünk, és valahogy így jött ki, de jelzem aprósütiből.
aztán az a krémeseket dbra számolták, de csináltak belőle feleket, pl mézes zserbó felezve, hatlapos felezve stb.
nem vágtak át, mindennel meg voltunk elégedve.
ha pedig nem lakodalom, akkor főleg elég, mert nem kell reggelig kitartania:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!