Házavató buliba mit készitsek?
Két hét múlva házavatót tartunk, kb 30-an lesznek. A kérdésem : mi(ke)t készitsek ennyi embernek? (Kerti grill van, sokat gondolkodtam grillezésen, de.. jelen pillanatban ,ennyi embert figyelembe véve, kissé " nehéz" lenne a sütögetést anyagilag bevállalnunk... :-) )
Van tippetek, illetve, ha nektek volt ilyen bulitok, ti mivel vártátok a meghivottakat?
Köszönöm!
Padlizsan krem, fasirt, salata, majonezes krumpli,
vagy esetleg hamburger sultkrumplival
bográcsozás?
fasírt, töltött tojás, stefánia vagdalt, rántott karfiol
majonézes-kukorica, franciasaláta, krumplisaláta, sonkatekercs
bolognai, paprikáskrumpli, lecsó, tarhonyás hús, paradicsomos húsgombóc
muffin, bögrés pikóták, pogácsa, perec
bográcsba vagy gulyásleves hozzá kenyér, és palacsinta
vagy valami pörkölt krumplival
ha van lehetőség a bográzsozásra és is azt ajánlanám. gulyás, babgulyás, pörkölt, ami a legjobban ( viszonylag olcsón)kihozható 30 főre.
És persze hangulatos is.
Első, Te úgy beszélsz, mint anno anyósom:) "ha jöttök lesztek, ha hoztok esztek":)
Én a meghívott vendéket szeretem hozzám telhető módon vendégül látni.még italból is felkészülök, pedig azt általában hoznak a barátok.
a kérdésre, már írtam, hogy én is bográcspárti vagyok
nyárvíz idején.
Bográcsos köröm-pörkölt krumplival, talán az lesz a legolcsóbb, bár sok a csont benne. Esetleg olcsó még a csülök-pörkölt, azt is sokan szeretik.
Ha készítel utána valami sültet pl. stefániát rizi-bizivel, akinek a zsírosabb pörkölt nem annyira jött be, az is tudjon jólakni.
Süti, pia, és kész is van a jó buli!
Mi kicsit mexikói-ra vettük a figurát, pont a költségtakarékosság miatt. De mégis szerettünk volna valami színvonalasat.
Csirkeszárnyak voltak friss salátával és kukoricás rízzsel. Vettünk tortilla chipset (kicsit felmelegítettem a sütőben), hozzá csináltam házilag salsa és sajtszószt, babpűrét, padlizsánkrémet + tejfölt raktam még ki.
Desszertnek kávé volt fagyival. Aki nem kért kávét ette a fagyit.
Volt házi szörp, házi limonádé, búzasör, bor, rose. Kértem kölcsön hatalmas turmixgépet és azon gyártottam a margarítát (de szóltunk a vendégeknek, hogy hozzanak magukkal a kedvenc tequilajukból).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!