Mit sussek ami hamar kesz van egy nagyon egyszeru?
Kakaós tészta:
12 dkg zsír
20 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
2 egész tojás
3 dkg kakaó
2 dl tej
25 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
ezeket összekevered,és megsütöd.15-20 perc alatt kész.én az utolsó 5 percre már leszoktam kapcsolni a sütőt.rakhatsz bele gyümölcsöt is.
esetleg kókusz reszeléket,diót stb...soszor szoktam sütni a gyerekeim nagyon szeretik és végtelenül lehet variálni.
Jó étvágyat hozzá
(amikor elkezded csináni kapcsod be a sütőt.)
azutolso valaszironak uzenem hogy zsir helyet nem lehet mast tenni bele mert nincsen itt zsir ahol en vagyok(kulfold) mert nem hangzik roszul amit leirtal!meg ugy leirnad hany kanal kell belole
? koszi:)
nemtom nevét de finom:
30dkg lisz
30dkg cukor
3 tojás
2pohár tejföl
1 sütőpor
és bele gyümölcsök, csoki a tetejére, elrontani elvileg nem lehet, csak a gyümölcs ne legyen túl leves mert akkor könnyen szét esik. leginkább a meggyet ajánlom és a barackot vagy ezt egyszerre, de előtte forgatsd zsemlemorzsába. nagyon finom. jó étvágyat hozzá.
Hát én még eddig csak zsirral csináltam,men tudom mivel lehetne helyettesíteni..
kb 2 nagy evőkanál
Nekem épp most lett kész a meggyes piskótám.
30 dkg cukrot 3 tojással kikeverek, teszek bele 3 dl tejfölt, 3 ek olajat, majd összekeverem 30 dkg liszttel és 1 csomag sütőporral. A maggyet lisztbe beleforgatom, hogy ne üljön le az aljára. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, beleöntöm a masszát, tetjére rászórom a lisztes meggyet és ha szeretitek, apróra vágott diót. Be a sütőbe, alacsony fokozaton szép barnára sütöm.
Amíg ezt írtam, megettem 3 szeletet, nesze neked fogyókúra :D
Nagyon fini, és nagyon nagyon egyszerű!! :)
Gyors mákos süti:
2 db tojás,
1 csésze kristálycukor,
1 csésze tej,
1 csésze olaj,
2 csésze liszt,
1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 csésze darált mák
Elkészítés: Egy nagyobb tálban összekeverjük a cukrot és a tojásokat. Fokozatosan hozzácsurgatjuk az olajat és a tejet, majd kanalanként beleadagoljuk a liszttel összekevert sütőport és a vaníliás cukrot. A darált mákot is hozzáadjuk, majd kikent és kilisztezett tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük a piskótaszerű sütit.
Én a tepsibe mindig alufóliát rakok vaj+liszt helyett, mert így tuti nem ragad oda, és könnyű kiszedni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!