Paradicsomot hogy forrazatok le hogy könnyen lejöjjön a hejja? Hadjam a forrasba levö vizbe vagy eleg ha csak raöntöm?
Soha nem vacakolok a forrázással. Sem a paradicsomnak,sem más gyümölcsnek nem szedem le a héját,ha lekvár lesz belőle.
3-4 darabra vágom ée összeturmixolom. Utána lehet főzni.
A paradicsom előtte egy tésztaszűrőn vagy paszirozón átpaszirozom. A magja és a csumája így nem kerül bele a lébe.
Még annyit: ha elég értett a paradicsom nyersen turmixolom.
Nyersen műanyag üvegekbe töltöm,lezárom és a fagyóba teszem. Télen olyan,mint a friss.
Ezzel a módszerrel sokkal gyorsabb a befőzés.
Gondolom, nem a befőzni való paradicsomot kérdezte kérdező, hanem, ha lecsóba, vagy valami ételbe szeretnénk tenni pár szemet. ahogy írták már, pár perc a forró vízben
keresztbe bevágni a csumánál és már le is csusszan róla a héj.
télre szoktam fagyasztani szép érett pradicsomokat egyben egy tálcán. ha már kőkemények, bezacskózom. télen csak a forró csapvíz alá tartom és már ki is bújik a bőréből.pár perc múlva más kásásodik, szépen lehet aprítani, ételbe rakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!