Mitől egészségtelen a gyros?
A hot dog csak a virsli miatt egészségtelen, de ennek ellenére sokan esznek otthon is időnként virslit, tehát nem kéne ellene lenni. A mustár, kifli szintén egészséges. Bár hozzá kell tegyem, van, hogy már lejárt minőségű a pékáru, és akad olyan is, hogy egyik-másik már penészes belülről egy kis darabon. Olyankor kicsípik az a részt, és odaadják a vendégnek, pedig nem lenne szabad. Tehát emiatt lehet egészségtelen.
A hamburger nekem sosem tocsog zsírban, és csak sót, borsot használnak fűszerként hozzá, és valódi húsból van, tehát az sem egészségtelen. Se a zsemle, se a zöldségek, se a majonéz.
A gyrosról nem sokat tudok, ettem már persze, de ott ki tudja milyen az a hús. Van, hogy már azt is lehetne kidobni, de fűszerekkel, ízfokozókkal feldobják, így frissnek tűnik. Nem tudom. Hasmarsot még nem kaptam tőle, szóval lehet, hogy azért általában jó minőségű.
vas megyében tuti nem csirkemellből van
megismerem azt mert enm komázom, túl száraz nekem, max sörrel csúszik le
erre felé marha v disznóhúsból van
A görög gyros sertésből van, magyarországi görögök éttermében melóztam, szóval ez 100%.
Más autentikus gyrosok kecskéből, bárányból.
Nálunk, mivel a csirkehús viszonylag olcsó, és hamar megsül, sokszor csinálják cs. mellből, vagy még inkább bőr nélküli cs.comb filéből.
Kérdező!
A 2. választ adtam én:
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__egyeb-kerdesek_..
Igaz, néhány dilettáns lepontozott, de ettől igaz.
Az ételekkel nincs baj, főleg a gyrossal, az teljesen rendben van.
Viszont az, hogy ezeket az átlag gyorséttermi kajákat szinte csak rágás nélkül nyeled, az annál inkább baj.
Nem dolgozik meg a szervezet a lebontásukkal, azonnal elkezdődik a tápanyagok felszívódása, ami nagyon jó hasznosulást, és hatásfokot eredményez.
Az eredmény, hogy sokkal jobban hizlal, és hamarabb leszel ismét éhes.
Vannak kivételek, sok jó ételt is lehet venni ilyen helyeken, de általánosságban elmondható, hogy ha valamitől egészségtelenek, akkor az a készítési technológia.
Meg persze a rengeteg műanyag adalék, ami leterheli és tönkreteszi a májat, a vesét, és raktározódik a szervezetben.
Ahogy páran mondták, a baj bizony az alapanyagokkal és a technológiával van, nem magával a kompozícióval.
Virsli mint feldolgozott hús, eleve nem olyan egészséges, de a legolcsóbb aztán pláne cikis. A kifli, amibe beleteszik, szintén a legolcsóbb - és ahogy előttem mondták: ha kicsit (vagy nagyon) penészes, átmasírozott rajta párszor a csótány, akkor se biztos, hogy tányér helyett kukában landol...
Gyros: megint csak: olcsó hús, ami tán le is járt egy picikét (a fűszerezés elfedi úgyis), jó esetben ismert a vágóhíd ahonnan származik; legtöbbször nagyon zsíros (olajos). Ha a zöldség nincs jól megmosva, megint csak egészségtelen.
Hamburger: olcsó hús, olcsó zsemle, már ismerjük. Ráadásul az ilyen húsokat többször ugyanabban a forró olajban sütik, ami emiatt rákkeltő.
Ha otthon megcsinálod ugyan ezeket, tudod miből készülnek - így már nem egészségtelenek.
A sült szalonna egyébként (más okból) de elég egészségtelen, bár sajnos ellenállhatatlanul finom is :(
Attól hogy lepontozzátok az igazságot, még nem változtat a tényen.
Szóval jobb ha az agyatokba vésitek.
Nem minden káros.
pl a gyros nem az.
Inkább a hamburger, (vörös hús) és a transzzsírokkal készült ételek.
És a tartósított, ízfokozóval, színezékekkel készült kaják.
of:még soha nem ettem se marhából se disznóból gyrost semmilyen étteremben, de nem is hallottam róla pedig már jó pár gyrost megettem eddigi életemben
on: ha otthon csinálod egyik sem egészségtelen
Én meg még csirkéből nem ettem doha gyrost. Ennyi.
Am meg semmi nem egészségtelen önmagában. A zsírszalonna sem. Csak a mértéktelen fogyasztás az egészségtelen.
Gondoljatok már bele h nagyanyáink mennyire letojták h egészséges-e valami vagy sem. Csak ugye nem tudtak zabálni egész nap így megtartották a mértéket mindennel és az én dédim is 90 múlt mikor elment. 2 nagypapámnak és 1 nagymamámnak sincs ételekkel összeköthető problémája.
Én csirkemellből csinálom a gyrost,másból még nem ettem.
Hot-dog,itthon ugyon úgy meg eszem..
hamburgert is szoktam csinálni,de a bolti húst veszem,legtöbbször olyat,ami csirke húsból van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!