Tudtok egy nagyon finom, bevált kapormártás receptet?
Ahogyan édesanyám készítette:
a kaprot előfőzte sós vízben, ugyanúgy mint a sepnótot. Utána apróra vágta mint a spenótot, vagy petrezselymet szoktuk.
Fokhagymás rántást készített, felengedte, abba rakta bele a kaprot és főzte készre tejföllel. A végén cukorral, ecettel ízesítette.
Köszi.
Sajna az ecetet nem szeretem, a tökfőzelékbe sem teszek, csak tejfölt.
Ehető az ecet nélkül is.
Egyébként ahol ecetet írnak, ott én is évek óta alapból citromlét használok. Valahogy selymesebbnek, símulékonyabbnak érzem, és nem olyan vadnak, mint az ecetet.
Rántott tökhöz ne ilyen főzöttet csinálj, hanem hideg mártogatósat, az a király ilyen melegben!
Tejföl, só, kapor (legjobb frissen, finomra vágva) citromlé, porcukor. Ha erősebb ízeket akarsz, akkor + mustár, esetleg fehérbors. De tökhöz utóbbiakat nem használnám.
A tejfölt lehet keverni felesben kefirrel, attól is pikánsabb íze lesz, vagy csinálhatod natúr joghurttal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!