Mi az a móra-bóra?
Figyelt kérdés
2009. júl. 11. 18:37
2/9 anonim válasza:
Apró szemű szilvafaj egyikét hívják így a Dunántúlon.
A Mirabella fajtanévből ered.
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat !
2009. júl. 11. 18:48
4/9 anonim válasza:
Ez nem is igaz. Szilvafajta?? Amennyiben a pöszméte szilvafajta akkor igen. Mert a pöszmétét hívják így!
5/9 anonim válasza:
Kedves 19.01-es! Ne vezesd félre a kérdezőt. A két első válaszoló biztos nem azért írt, hogy "jól becsapja" , nézz utána, mielőtt válaszolsz. Esetleg a google-ban, én megtettem.
6/9 anonim válasza:
1. vagyok, a kertemben terem a mórabóra, kedves kételkedő, szívesen látlak, hasonlítsd össze a pöszmétével!
7/9 anonim válasza:
Okés, szívesen elmegyek megnézni! Merre laksz? Amúgy lehet akkor rosszak a gyerekkori emlékeim. A kérdezőt nem akartam félrevezetni egyszerüen világéletemben a pöszmétét így neveztük...
8/9 anonim válasza:
én falun lakom és igenis a móra bóra az egy aprószemű szilvafajta aminek/általában/ sárga a szine.
egy falusi ember mindent tud;)
9/9 anonim válasza:
A Móra-bóra vagy Órabóra, mert hallottam mindkét verziót, Baranyában Ringlóként vagy Ringló-szilvaként ismert.
A Köszméte vagy Pöszméte pedig az Egres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!