Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért hiszik azt, hogy az...

Miért hiszik azt, hogy az gazdag, aki sokszor süt valamit?

Figyelt kérdés

Most hétvégente készíteni szoktam kalácsot, brióst a gyerkőcöknek. Az egyik ismerősöm már harmadik alkalommal állított be (hívatlanul) és látta, hogy megint ilyet sütök. Elkezdte mondain, hogy "de jól megy" valakinek, merthogy aki nem keres sokat, ilyen drágaságokra biztos nincs pénze.

Kiszámoltam, hogy mennyibe került most is amit sütöttem. 400 Ft kb. úgy, hogy felfelé kerekítettem az árakat. és 1 kilónyi kelt tészta kijött belőle. (Direkt lemértem.) Ez most komolyan luxus lenne?

2012. júl. 8. 14:50
 1/9 anonim ***** válasza:
75%

Nem luxus.

De nem biztos, hogy az ismerősöd úgy értette. Mondhatta a gyerekeknek is, hogy de jó dolguk van, még ilyen melegben is sütsz nekik.

Ha mégis az van, amit gondolsz, akkor ne bántson a dolog, vannak olyan emberek, akik azt is sajnálják mástól, amit megesznek. Még közeli rokonok között is akad ilyen.

2012. júl. 8. 14:57
 2/9 A kérdező kommentje:
Sajnos úgy gondolta, ahogy hallatszik. De köszönöm a válaszod.
2012. júl. 8. 15:00
 3/9 anonim ***** válasza:
75%

...:) ahogy hallatszik, ez jó. :)

Hát, ilyenkor azt szoktam mondani, az ő baja, hogy "olyan".

Tudom, ennek ellenére rosszul esik.

2012. júl. 8. 15:03
 4/9 anonim ***** válasza:
82%
Nem luxus. Az ismerősöd egyszerűen buta. Mert akárhogy nézem megsütni az egy kiló kelt tésztát még mindig gazdaságosabb, mint ugyanezeket megvenni a boltban. Még a kenyeret megvenni sem gazdaságosabb, hiszen a kenyér magában nem elég. Nemes egyszerűséggel az ismerős lusta sütni, ráadásul még irígy is.
2012. júl. 8. 15:12
 5/9 anonim ***** válasza:
83%
Anyuék szomszédja mindig süt a 4 gyereknek valamit, és ezzel kiváltja a drága csoki, cukor egyéb nyalánkságot a boltból. Szerintem okos dolog az ilyen, ne is foglalkozz a lusta, irigy ismerőssel!
2012. júl. 8. 15:23
 6/9 anonim ***** válasza:
84%

Az a baj, hogy Magyarországon szégyen, ha valakinek jobban megy.

Én voltam már majdnem hajléktalan is, elég szar életem volt sokáig, most meglehetősen jól élek és úgy érzem magam, mintha bérgyilkos lennék, szégyellem bevallani, hogy nekem van pénzem...

2012. júl. 8. 15:38
 7/9 anonim ***** válasza:
82%
Majd ha a Gerbaud-ba viszed a gyereket sütizni, akkor mondhatja, de addig nem :)
2012. júl. 8. 15:50
 8/9 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem ne törődj vele. egyszerűen irígy és lusta. ha meg mindig akkor megy, amikor sütsz, biztos a finom illatra megy hozzátok:)

Szerintem nagyon becsülendő, hogy ilyen módon, saját fáradságos, de örömteli munkáddal oldod meg az édesség

igényét a családodnak.

legközelebb, ha megy és beszól, mondd neki, hogy szívesen megtanítod a sütés titkaira, és maga is rájön

milyen élmény egy tepsi finom sütemény.

Sőt pakolj neki egy kisebb csomagot, hogy neked még ajándékozásra is futja...:)

Majdcsak elgondolkodik, ha nem , akkor reménytelen eset.

2012. júl. 8. 16:41
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Ez megnyugtató.

Nem tudom irigységből mondta-e, de picit rosszul esett. Próbálok a család kedvére tenni, most itt a nyár, itthon vannak a gyerekek, hétvégén pedig olyan jó sütögetni. Év közben is előfordult, hogy hamarabb felkeltem, hogy az este elkészített, és hűtőbe rakott tésztát megsüssem, és frisset vigyenek a suliba.

Mégiscsak jobb, ha van otthoni pogácsa, minthogy naponta Fornettit vegyek nekik, ami sokkalta drágább. Nem mellesleg sokkal kiadósabbak amit sütök, tényleg kiváltja a csokikat és cukrokat.

Nem mintha nagyon ácsingóznának rá, de egy jobb csoki, amit szeretnek 150 Ft-nál kezdődik, és fél perc alatt megeszik. Utána természetes, hogy hiányérzetük van, és szeretnének még, de mivel sütögetek, nem is kívánják, szeretik ha a "mama" csinál valami finomat nekik. Én is örülök, hogy elkészíthetem a sütiket, és finomnak találják.

2012. júl. 8. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!