Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szabadban grillezésnél mennyi...

Szabadban grillezésnél mennyi szenet kell raknom a rostély alá ha 6 db húst sütök?

Figyelt kérdés
vettünk grillt de annyi infora lenne szükség hogy jól tudjuk kezelni, hogy tartsuk meg a hőt, mikor klel levenni a fedelet, mikor adjunk neki levegőt ha valaki profi grillező annak a tanácsát szívesen fogadnám

2012. júl. 8. 14:02
 1/7 anonim ***** válasza:

Profiként mondom, 6 szelet húsértkár beizzítani a grillt. :) Vegyél még húst. Néhány kiló elég lesz. :)


Viccet félretéve mekkora és milyen húsok? Hányan esztek belőle?

2012. júl. 8. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
mind1 bármilyen steak-ről beszélhetünk, van itthon 2,5 kg faszén az egészet alá kell rakni?
2012. júl. 8. 14:19
 3/7 anonim ***** válasza:
fél zsák elég lesz,(ha mégsem nyugodtan lehet pótolni menet közben) a grillgyújtó (folyadék vagy száraz) nagyon hasznos, a húst akkor rakjátok rá ha izzik az egész faszén. mi fél zsákkal tegnap 1,5 kiló tarját, 6 csirkecombot, két ananászt és egy padlizsánt grilleztünk. nekünk nincs tető hozzá ebben nem tudok tanácsolni semmit, viszont a húst érdemes bepácolni és sülés közben vagy páclével vagy sörrel kenegetni.
2012. júl. 8. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
de ha pótolom a szenet sütés közben először az lángra fog kapni, megég a hús, az étel meg még nincs is kész....
2012. júl. 8. 14:34
 5/7 anonim ***** válasza:
addig félreteszed vagy a parazsat az egyik felébe húzod a szenet a másik oldalra (pár izzó parázzsal) amíg meggyullad a másik oldalon a parázson szépen sül.a fedőhöz egy gondolat eszembe jutott két percet píritsd mindkét oldalát amikor kérget kapott rakd grilltálcába dobálj mellé hagymát gombát meg amit akarsz fedd le alufóliával, és mint a sütőben süsd meg. Nem kell rágörcsölni jó muri lesz biztos :)
2012. júl. 8. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 doboszoli ***** válasza:

Jó fél zsák elég.

A faszén pótlása két sütés között is macerás, közben pedig szinte kivitelezhetetlen, komolyabban bekormozódott hús nélkül.

Csak akkor kezdj sütni, ha az egész faszén mennyiség egyenletesen átizzott, és a tetejét szürke hamu fedi.

Én tetőt nem használok.

Klopfolás, combok "kinyitása, pácolás kötelező.

Remélhetőleg olyan sütőd van, amin lehet a magassággal játszani, a legtávolabbin kezdd a sütést.

Gyakorolni kell, minden anyag más!

Tanács: lehetőleg ne 30 fős partin süss először!DD)

2012. júl. 8. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Érdemes szaftosabb húsokon gyakorolni, mint a tarja, oldalas. Kicsit átklopfolod, bepácolod.

Karajt, szüzet mi nem szoktunk, mert nagyon száraz.

Marha húst sem érdemes sütni, de ha kapsz borjút, akkor vastag szeletekben fedő alatt.

Halat, lepénykenyeret is szoktunk csinálni.

2012. júl. 10. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!