Zöldsegturmixot szeretnek kesziteni. Mivel izesitsem, hogy a vegen viszonylag jo ize legyen?
ha erre szánod el magad, jó lenne , hogy főznél csontból egy alaplevet, amit, kis műa. palackokban le is fagyaszthatsz.
ne turmixolj össze egyszerre sokfélét, mert nem fogod élvezni külön az ízeket- 2- max 3 féle legyen.
pl srépa-brokkoli, karfiol-srépa,. ha szereted tegyél bármelyikhez bátran fokhagymát, póréhagymát, lilahagymát.
a són, borson kívül szerecsendió, gyömbér, és rengeteg zöldfűszer használható. kapor, snidling, bazsalikom. pl isteni a paradicsom (hámozva persze) friss bazsalikommal.
eptrezselyem, zellerlevél,kakukkfű, citromfű, menta, és még sokféle cserepes zöldnövény.
amikor leturmixolod a kedvedre való párosításokat, akkor jön a csontlé, akár kicsit jégkásásan is. ezzel felhúzod leves hígságúra.
de, ha nem diétázol szigorúen, joghurttal vagy egy kis
főzőtejszínnel is lazíthatod a zöldségpépet.
saját ízlésedre formálhatod így, és nagyon egészséges vitaminforráshoz jut a szervezeted.
Jó kíséréetezést.
Köszi a tippeket! :)
Igazabol nem dietazom, csak kicsivel több zödseget kene ennem...:S Nem igazan vagyok nagy fan..
De majd akkor kiserletezgetek egy kicsit! :)
Én brokkolikrémlevest szoktam enni. Kis vízben megfőzöd a brokkolit, ha már puha, vizestül beleöntöd a turmixgépbe, reszelt sajttal és szerecsendióval ízesíted.
Amúgy a sajt szinte minden zöldséghez jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!