Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főztök ebben a forróságban...

Mit főztök ebben a forróságban? Valami könnyű étel kellene!

Figyelt kérdés
Teljesen kifogytam az ötletekből! Az a gond hogy a férjem húst hússal enne,a zöldség a nyúlnak való. Megeszi főzelék formájában,de salátákat sosem eszik.:( Ebben a melegben a zsíros,laktató ételtől hányingerem van. Olyan kellene ami jó a páromnak is és a kislányunknak is(2,5éves).

2012. júl. 4. 13:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk hasonló a szitu.

Ő fizikai munkás, reggelizni tud, aztán este, akkor felfal mindent.

Sült hús bármilyen formában. Magadnak salátával, párocskának főtt krumplival.

Tepsivel nagy darabokra vágott zöldségek (krumpli, répa sb) erre ráfektetve a halat, férjednek 3 szelet tarja vagy valami (de akkor a halat később tedd be).

Salátát az enyém megeszi, de ha a tiéd ennyire elutasítja akkor ne leveles zöldségből csináld, hanem mondjuk paradicsomból. Egy jó kis sült oldalas paradicsomsalival isteni.

Lecsó is kiváló, tésztás kaják. Bár az én párom sem eszi meg csak fél évente egyszer, egy hideg gyümileves isteni.

Rakott cuccok. Imádom! Rakott zöldbab, kelkáposzta, tavaly annyi cukkini volt a kertben a nagyszülőknél, hogy azt is csináltam rakottan. Rántott tök, ez is lehet cukkini, valami mártás féle vagy majonéz, kevés vajjal krumpli.

Tegnap csináltam: hagymával pirított krumpli, tojás ráütve, úgy összesütve, erre tejfül, reszelt sajt.

2012. júl. 4. 14:48
 12/15 anonim ***** válasza:

Csinálj neki rántott husit, magatoknak rántott cukkinit, vagy pattiszont. Mellé mindkettőhöz megy a petrezselymes krumpli, vagy a rizi-bizi. Egy kis zöldbab, karfiol, hasonló levessel előtte.

Másik nap lehet csirke-májból resztelt májat, főtt krumplival, az nektek sem annyira zsíros, nehéz étel.

Rakott kelkáposzta, ha férjednek a káposzta nem kell, majd megeszitek ti a kicsivel, kárba nem vész.

De a rakott krumpli sem annyira zsíros, hideg almakompóttal (most főztem meg) elébe pirított tarhonya leves (most éppen ez jutott eszembe :)) vagy paradicsom leves

Most lettem kész a lecsóval is.

Ha még jut eszembe valami, írok ötleteket

2012. júl. 4. 15:18
 13/15 anonim ***** válasza:

Csinálhatsz még stefániát, főzelékkel: kelkáposzta, tök, savanyú krumplifőzelék, zöldbab. Ezeket nem kell feltétlenül melegen tálalni, és akkor már ti is könnyebben tudtok enni belőle, a férjed is ezekkel azért jól tud lakni.

Másik nap főzhetsz egy adag gulyáslevest. Utána lehet valami könnyű főtt tészta: túrós, krumplis, sajtos, akármi.

2012. júl. 4. 15:34
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az ötleteket,aranyosak vagytok!

Tegnap túrós tészta volt,jó sok tejföllel,szalonnakockával. Ma végül is fokhagymás csirkecombot(zacskóban),rizi-bizit csináltam,savanyú ubival.

A rakott dolgokat mi is nagyon szeretjük,abba persze megeszi a zöldséget. Lecsó,és stefánia nem olyan régen volt. Hétvégén volt rántott húsi,petrezselymes krumplival.

A jó hideg gyümölcslevest imádja,és a rántott tököt is,de főzeléknek meg nem enné.

2012. júl. 4. 16:11
 15/15 anonim ***** válasza:

paradicsomleves, rizseshús ubisali

bolognai

májgombócleves, petrezselyme krumpli rántott cukkini, majonéz

meggyleves, töltött csirke krumplival, ubisali

paprikáskrumpli kovászos uborka

öntött karfiol

rakott-krumpli, spenót, zöldbab, káposzta, karfiol

májgaluskaleves, mákos vagy káposztástészta

virslis-krumplileves, sajtos-szalonnás-tejfölös kenyérlángos

lecsó

paradicsomkáposzta sült hússal

tökfőzelék csirkepörkölt

töltött paprika

paradicsomos húsgombóc krumplival

2012. júl. 4. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!