Csirkéből milyen kajákat lehet csinálni?
Csirkepörkölt nokedlivel, ubi-salival
Rizses-hús megbolondítva egy kis zöldborsóval
Símán (panír nélkül) sütve, félbevágva, vagy egészben piros-ropogósra
Húsleves
Raguleves
Palócleves
Orosz hús-saláta
Csirkeleves
Töltött csirke
Rizses csirke
Sütőben sült csirke
Lecsós csirke
Tejszínes csirkemell tésztával
Citromos pirított csirke
Töltött csirke
Majorannás sült csirke majonézes burgonyával
Szoktunk darabolt csirkét sütni a következőképpen.
szépen öszevágjuk, mintha rántani szeretnénk. besózzuk egy kicsit állni hagyjuk.
egy tálban lisztet, pirospaprikát, őröltköményt, őröltborsot, majorannát, fokhagymaport és mág esetleg ízlés szerinti fűszert ( pl bazslikom) összekeverünk.
a sózott csirkedarabokat leitatjuk papírral egy kicsit, majd duplán megforgatjuk ebben a fűszeres lisztben.
egy alaposan kizsírozott tepsibe rakjuk szorosan egymás mellé. 1-2 fej félkarikára vágott hagymát a húsok közé résekbe dugdosunk.fokhagymapor helyett lehet vékonyra szelt fokhagymát is.
kb fél deci vizet aláöntünk és szorosan lefóliázzuk a tepsit.
kb 45 percig sütjük, majd fólia nélkül rápirítunk.
nagyon finom omlós, fűszeres sültcsirkénk lesz, ami bármilyen hagyományos körettel friss salátaákkal tálalva
akár a család kedvence is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!