Milyen ételeket szoktatok készíteni hónap végén, mikor már alig van hozzávaló otthon és venni sem tudtok?
Bár tudom most hónap eleje van, de nálunk most is hónap vége, de nagyon.
Van itthon lisztem, cukrom, fűszerek, talán kis búzadara, tej, hagyma, fagyasztóban cseresznye, tejföl. Ennyi. Lehet ebből valamit készíteni? Vagy esetleg max 400ft-ért venni hozzá valamit, hogy normális kaja legyen belőle?
Gyümölcslevesen gondolkoztam, de már nagyon unjuk. Esetleg valami ötlet, hogy más legyen mint szokott?
Vagy van egy rahedli sárgabarack.

nálunk is hónap ége van :)
én ilyenkor krumplit szoktam sütni, ráadásul azt még imádom is.
múlt hónapban volt tojásos nokedli, palacsinta lekvárral, tojásrántotta, tükörtojás, és többször gyümölcsleves, mert gyümölcsöt kaptunk ingyen.
most még az jutott eszembe, hogy tejfölös tészta fűszerekkel.
és ebben a hónapban ki akarom próbálni az iylen krumplis ételeket, amit ki kell sütni, nem tudom, mi a neve, de liszt és tojás kell hozzá.
vagy valami olcsóbb zöldségből főzelék.

nem tudom vidéken laksz-e és nálatok terem-e a barack, amit írtál, hogy sok van
mamámék ilyenkor vinnének pár kiló sárgabarackot át egy-két szomszédba, mert jó cserealap, és a szomszédok cserébe szoktak adni ami náluk van sok a kertben - paradicsomot, tököt, paprikát stb
a szomszédnak meg lehet, hogy a gyümölcs jön jól

Az élesztő (és esetleg olaj) kivételével gyakorlatilag mindened van egy jó kis hagymás lepényhez. Nálunk nagyon szereti a család. Itt egy recept hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!