Nem hagyod főni!
Az már a "rotyogtatva főzés".
Ha csak "rottyantod", akkor forrásig hevíted és lekapcsolod.
Ne kötözködj! A szó jelentése tájanként változhat, attól függően, hogy ki mit, milyen cselekvést köt hozzá!
Ha neked, csak azt jelenti, hogy felforralod a kaját és kész, akkor azt.
Ha nekem azt, hogy lassú tűzön egy kicsit még forrvalom, akkor azt.
Lehet, hogy jön valaki, akinek ezektől teljesen mást jelent, azt is el kell fogadnunk.
Ebben nincs egységes, kötelezően követendő jelentés, mivel még az értelmező szótárban sincs benne a szó!!!!
A rotyogtatás szerintem is továbbtartó lasúbb főzés, az "egyet rottyantunk" pedig egy gyors, 1-2 perces befejező forralást jelent, de nem szentírás, ez ténylg
amolyan konyhanyelv, nem szakszó.
Amúgy alig bírtam írni a rögögéstől, bocsássatok meg, de más is eszembe jutott róla...
Most tettem bele a paradicsomszószba a töltöttpaprikákat,most lassan rotyogtatom kb 20 percig.
csak ki is menjek közben megrázogatni a lábast, nehogy itt ragadjak, a mártásom meg a lábas fenekén:)
2-es, 4-es vagyok!
Én általában pörköltféléket, húsos káposztát, hasonlókat szoktam "rotyogtatni" kb. 15-20 percig, ha a lefagyasztott kajákat akarom asztalra tenni. Ez esetben nem tartom elegendőnek, hogy felforr, és elzárom, szükségét érzem, hogy lassú tűzön, pár percig (15-20) kicsit forrjon = rotyogjon.
Ha más ezt nem így szokta, vagy más szót használ rá, az is jó lehet, attól még az én szótáramban ehhez a szóhoz a fenti cselekvés párosul. !!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!