Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit jelent a rottyantás?

Mit jelent a rottyantás?

Figyelt kérdés
Hogyan kell csinálni?

2012. jún. 22. 13:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Épp csak addig főzöd, míg elkezd forrni (buborékozni) és már le is kapcsolod a gázt.
2012. jún. 22. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
87%
Azt értjük alatta, hogy megvárod, míg az étel felforr, és attól kezdve kis lángon, néhány percig 5-10 percig hagyod, hogy az étel forrjon = rotyogjon. Látni lehet, ahogy egyenletesen, nemcsak a lábas közepén levő része, hanem teljes egészében szépen bugyborékolva rotyog = forr.
2012. jún. 22. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem hagyod főni!

Az már a "rotyogtatva főzés".


Ha csak "rottyantod", akkor forrásig hevíted és lekapcsolod.

2012. jún. 22. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
68%

Ne kötözködj! A szó jelentése tájanként változhat, attól függően, hogy ki mit, milyen cselekvést köt hozzá!


Ha neked, csak azt jelenti, hogy felforralod a kaját és kész, akkor azt.

Ha nekem azt, hogy lassú tűzön egy kicsit még forrvalom, akkor azt.

Lehet, hogy jön valaki, akinek ezektől teljesen mást jelent, azt is el kell fogadnunk.

Ebben nincs egységes, kötelezően követendő jelentés, mivel még az értelmező szótárban sincs benne a szó!!!!

2012. jún. 22. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Számomra is azt jelenti a rottyantás, hogy felforr, aztán lekapcsolom. De az biztos, hogy a teljes recept tudatában lehetne megítélni, vajon pontosan hogyan is kell főzni...
2012. jún. 22. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 Jubilee ***** válasza:
100%
A rottyantás számomra is pár perces forralást jelent. Én is csak utána szoktam lekapcsolni a gázt. :)
2012. jún. 22. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
54%

A rotyogtatás szerintem is továbbtartó lasúbb főzés, az "egyet rottyantunk" pedig egy gyors, 1-2 perces befejező forralást jelent, de nem szentírás, ez ténylg

amolyan konyhanyelv, nem szakszó.

Amúgy alig bírtam írni a rögögéstől, bocsássatok meg, de más is eszembe jutott róla...

2012. jún. 22. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Most tettem bele a paradicsomszószba a töltöttpaprikákat,most lassan rotyogtatom kb 20 percig.

csak ki is menjek közben megrázogatni a lábast, nehogy itt ragadjak, a mártásom meg a lábas fenekén:)

2012. jún. 22. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

2-es, 4-es vagyok!

Én általában pörköltféléket, húsos káposztát, hasonlókat szoktam "rotyogtatni" kb. 15-20 percig, ha a lefagyasztott kajákat akarom asztalra tenni. Ez esetben nem tartom elegendőnek, hogy felforr, és elzárom, szükségét érzem, hogy lassú tűzön, pár percig (15-20) kicsit forrjon = rotyogjon.


Ha más ezt nem így szokta, vagy más szót használ rá, az is jó lehet, attól még az én szótáramban ehhez a szóhoz a fenti cselekvés párosul. !!!

2012. jún. 22. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekek! ér ez a téma egy ilyen parázs vitát...?mindenki úgy rottyant és rotyogtat, ahogy úri kedve diktálja:)Én hajnalban hallom a szomszédembert is rotyogtatni, biztosan korán főz:))
2012. jún. 22. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!