Hogyan kell Pilisi csirkemellet csinälni?
Kerestem mär interneten is de sajnos csak pilisi sertesragut es pilisi surtesgulyast csinältam!
Välaszokat köszönöm!
Eredetileg a pilisi annyit jelentett, hogy gombás-lecsós mártás van a húshoz.
Hacsak nem valami meghatározott receptet (tehát amit valahol ettél) keresel, akkor ezzel próbálkozz a megsütött húshoz.
Keresgéltem, egy helyen kidobott egy éttermi étlapot, de a receptet nem adta le. (bolondok lennének)
Egy másik helyen "Pilisi pulykamell" névvel szintén éttermi étlap + fotó = tejfölös, sajtos szaftban volt a husi, persze a recept itt sem volt fent.
Egy régi könyvben ezt találtam
Pilisi csirkecomb
A csirkecombokat szétvágni, besózni és olajban hagymával átpiritani. Kevés vizzel felönteni, borssal, szegüszeggel izesitve puhára párolni.
Egy másik edényben hosszúkásra vágott hagymát üvegesre párolni, a szeletekre vágott erdei gombát hozzátéve együtt piritani, a majdnem puha húshoz adni és együtt párolni.
A gombás edényben pár paprikát (több szinü szebb) csikokra vágva átsütni, apróra vágott paradicsommal puhára párolni, közben sóval és pici cukorral izesiteni.
Ha megpuhult, akkor a gombás hús adni, együtt felforralni és tejfölben elkevert kevés lisszttel besüriteni, átforralni. Arra vigyázzunk, hogy ne legyen sürü, éppen csak picit fogja meg a levet a habarás.
Galuskával vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Ez ugyan csirkecombot ir, de szerintem ugyanígy lehet mellet is használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!