Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell Pilisi csirkemelle...

Renáta0427 kérdése:

Hogyan kell Pilisi csirkemellet csinälni?

Figyelt kérdés

Kerestem mär interneten is de sajnos csak pilisi sertesragut es pilisi surtesgulyast csinältam!

Välaszokat köszönöm!

2012. jún. 12. 20:52
 1/5 A kérdező kommentje:
Bocsänat...elirtam nem csinältam hanem talältam :)
2012. jún. 12. 20:53
 2/5 anonim ***** válasza:

Eredetileg a pilisi annyit jelentett, hogy gombás-lecsós mártás van a húshoz.

Hacsak nem valami meghatározott receptet (tehát amit valahol ettél) keresel, akkor ezzel próbálkozz a megsütött húshoz.

2012. jún. 12. 21:19
 3/5 anonim ***** válasza:

Keresgéltem, egy helyen kidobott egy éttermi étlapot, de a receptet nem adta le. (bolondok lennének)

Egy másik helyen "Pilisi pulykamell" névvel szintén éttermi étlap + fotó = tejfölös, sajtos szaftban volt a husi, persze a recept itt sem volt fent.

2012. jún. 13. 08:07
 4/5 anonim ***** válasza:

Egy régi könyvben ezt találtam

Pilisi csirkecomb

A csirkecombokat szétvágni, besózni és olajban hagymával átpiritani. Kevés vizzel felönteni, borssal, szegüszeggel izesitve puhára párolni.

Egy másik edényben hosszúkásra vágott hagymát üvegesre párolni, a szeletekre vágott erdei gombát hozzátéve együtt piritani, a majdnem puha húshoz adni és együtt párolni.

A gombás edényben pár paprikát (több szinü szebb) csikokra vágva átsütni, apróra vágott paradicsommal puhára párolni, közben sóval és pici cukorral izesiteni.

Ha megpuhult, akkor a gombás hús adni, együtt felforralni és tejfölben elkevert kevés lisszttel besüriteni, átforralni. Arra vigyázzunk, hogy ne legyen sürü, éppen csak picit fogja meg a levet a habarás.

Galuskával vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Ez ugyan csirkecombot ir, de szerintem ugyanígy lehet mellet is használni.

2012. jún. 13. 11:41
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm...úgy ettem valahol de már nem tudom hol és hogyan készült...amit én ettem tejfölös-sajtos szósz volt hozzá.És ebben a tejfölös-sajtos szószban volt megsütve!
2012. jún. 13. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!