Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tárcsás hús, hogyan?

Tárcsás hús, hogyan?

Figyelt kérdés

Többször sütöttünk már húst sütőtárcsán, de a végeredménnyel nem igazán voltunk elégedettek. Nem lett a hús igazán puha, omlós. Pedig be volt pácolva, volt olyan alkalom, amikor 48 óráig. Próbáltam vastagabban hagyni a hússzeleteket, és vékonyra klopfolni is. Sertéstarja volt, ezt ajánlják legtöbben. Természetesen a csirke, illetve pulya mell az puhábbra sült.


Valaki ismer valami trükköt, vagy valamilyen módot? Illetve javasolhattok dolgokat, mert a hétvégére is készülök.:)) Köszi.


2012. jún. 12. 12:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
2012. jún. 12. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
Mi is azt tapasztaltuk, hogy a tarja sehogy nem akar omlós puha lenni a tárcsán.Most hétvégén is készült tarja is és karaj is, mind a kettő szeletben, enyhén klopfolva, pácolva, és a karaj sokkal jobban sikerült.Azt javaslom próbáljátok meg ti is inkább karajjal.
2012. jún. 12. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
a tarja nekünk sem volt igazán puha soha. Most a csirkeszárnyra vagyunk ráállva, az mindig puha és ropogós. :)
2012. jún. 12. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 doboszoli ***** válasza:

A tarja csak akkor lesz puha, ha a tárcsán nem zsíron, hanem zsírBAN sülnek a bepácolt, kiklopfolt, szélein bevagdosott szeletek.

Ám olyan puhát ne várj, mint egy párolt-sült tarjától.

2012. jún. 12. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, úgy látom másnak sem sikerül az a fránya tarja megfelelően. A első linket ismerem, nagyon klassz oldal. Abban amit doboszoli ír lehet valami. Eddig mindig a tárcsa szélén sült a hús, hétvégén megpróbálom hagy tocsogjon a zsírban (olajban). A tárcsa szélén kiszárad a husi, és azért hasonlít a cipőtalpra.:))
2012. jún. 12. 21:11
 6/12 doboszoli ***** válasza:

Ha nem akarod a bő zsírt, süsd faszénparázson, roston.

Ha kellően lassan sül, megpuhul. Közben persze kenegetni kell. Lassú módszer, kevés kosztos esetén működik.

Bár nem vagyok az "instant konyha" híve, ezt a húspuhító sót ki kellene egyszer próbálni. Komolynak vehető egyénektől hallottam a jótékony hatásairól.

2012. jún. 13. 06:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
Mi mindig parázson sütünk, legtöbbször tarját. Keményfa égetése után elgendő parázs lesz, ami tartós is, sütőrácsot feléje és szalonnával kicsit a rácsot megkenem sütés előtt. pácolás nélkül is mindig finom puhára sül, kenegetni közben nem szoktam, de locsolni borral vagy sörrel is igen. Az nagyon jó plusz ízt ad neki. A tarja nem is szárad ki. Nagyon sok múlik a húson is viszont, mindig friss, zsenge hús legyen, ha nem az akkor cipótalp lesz minden esetben.
2012. jún. 13. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:

doboszoli


Szombaton is tíz fő lesz, ezért szimpatikusabb nekem a tárcsa, és gyorsabb is.:) A húspuhítót próbáltam, semmi különbséget nem tapasztaltam

Aminél tapasztaltam kis pozitív változást, az a étkezési keményítő. Viccesen hangzik, de a keményítőtől puhább lett a hús.


ceruzaelemér


Egyetértek veled, a hús minőségén rengeteg múlik. De sajnos ez a legnehezebb. Sokszor már csak későn derül ki az alapanyagról, hogy nem elég friss, illetve "zsenge". Sokszor az eladó (hentes) sem tud a hús múltjáról, vagy nem akarja elárulni. Nagyon szakavatott szemnek kell lenni ahhoz, hogy megállapítsuk jó e a hús. Sajnos még a legmegbízhatóbb helyről is zsákbamacskát veszünk.

2012. jún. 13. 20:52
 9/12 A kérdező kommentje:
Még valami. Ugye tudjuk, hogy tilos sózni a húst a pácolás alatt, csak a sütés előtt szabad. A kereskedelemben kapható különböző pácfűszerek pedig mind erősen sósak. Akkor most azok jót tesznek a hússal vagy nem? Ti ezt hogy oldjátok meg?
2012. jún. 13. 20:59
 10/12 anonim ***** válasza:
Én házilag készítek pácot, aprítógépben.Olaj, mustár, szójaszósz, hagyma, fokhagyma, fűszerek.Jól összekutymálom, szinte krémesre, ezt kenem a húsra.Természetesen ez is sós, mert a mustár, és a szójaszósz(főleg) tartalmaz sót..:/ második.
2012. jún. 13. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!