Tárcsás hús, hogyan?
Többször sütöttünk már húst sütőtárcsán, de a végeredménnyel nem igazán voltunk elégedettek. Nem lett a hús igazán puha, omlós. Pedig be volt pácolva, volt olyan alkalom, amikor 48 óráig. Próbáltam vastagabban hagyni a hússzeleteket, és vékonyra klopfolni is. Sertéstarja volt, ezt ajánlják legtöbben. Természetesen a csirke, illetve pulya mell az puhábbra sült.
Valaki ismer valami trükköt, vagy valamilyen módot? Illetve javasolhattok dolgokat, mert a hétvégére is készülök.:)) Köszi.
A tarja csak akkor lesz puha, ha a tárcsán nem zsíron, hanem zsírBAN sülnek a bepácolt, kiklopfolt, szélein bevagdosott szeletek.
Ám olyan puhát ne várj, mint egy párolt-sült tarjától.
Ha nem akarod a bő zsírt, süsd faszénparázson, roston.
Ha kellően lassan sül, megpuhul. Közben persze kenegetni kell. Lassú módszer, kevés kosztos esetén működik.
Bár nem vagyok az "instant konyha" híve, ezt a húspuhító sót ki kellene egyszer próbálni. Komolynak vehető egyénektől hallottam a jótékony hatásairól.
doboszoli
Szombaton is tíz fő lesz, ezért szimpatikusabb nekem a tárcsa, és gyorsabb is.:) A húspuhítót próbáltam, semmi különbséget nem tapasztaltam
Aminél tapasztaltam kis pozitív változást, az a étkezési keményítő. Viccesen hangzik, de a keményítőtől puhább lett a hús.
ceruzaelemér
Egyetértek veled, a hús minőségén rengeteg múlik. De sajnos ez a legnehezebb. Sokszor már csak későn derül ki az alapanyagról, hogy nem elég friss, illetve "zsenge". Sokszor az eladó (hentes) sem tud a hús múltjáról, vagy nem akarja elárulni. Nagyon szakavatott szemnek kell lenni ahhoz, hogy megállapítsuk jó e a hús. Sajnos még a legmegbízhatóbb helyről is zsákbamacskát veszünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!