A padlizsánt hogy készitsem el?
egy cikkben olvastam hogy van mérgező hatása aszem a levében ettől meg is szaadultam jól besóztam majd kinyomkodtam belőle a levet.lecsóssan szeretném megcsinálni.van még vmi amire figyelnem kéne?
mielöbbi válaszokat kérek.
az, hogy fa késsel kell hámozni, különben megbarnul, az még a régi időkben volt, amikor nem voltak rozsdamentes kések
a férjem arab, ők hetente minimum 3x esznek padlizsános kaját, de anyósom még soha nem sózta és nyomkodta ki, szerintem ez is felesleges
amúgy nem a méreganyag miatt terjedt el a sózás, hanem azért, hogy a keserű ízét kivegye a só, de a manapság kapható padlizsánok már úgy ki vannak nemesítve, hogy nem keserűek
szóval én semmi extrát nem szoktam vele csinálni - megmosom, levágom a két végén a felesleges részt és összevágva készítem
padlizsánkrémhez pedig úgy mindenestől megsütöm vagy a gázlángon feketére, vagy sütőben, addig míg már simán átszalad rajta a kés, aztán hideg víz alatt leszedem a héját és utána lehet pürésíteni stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!