Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A padlizsánt hogy készitsem el?

A padlizsánt hogy készitsem el?

Figyelt kérdés

egy cikkben olvastam hogy van mérgező hatása aszem a levében ettől meg is szaadultam jól besóztam majd kinyomkodtam belőle a levet.lecsóssan szeretném megcsinálni.van még vmi amire figyelnem kéne?

mielöbbi válaszokat kérek.

2009. júl. 3. 09:45
 1/5 anonim ***** válasza:
22%
Csinájjad má'!!!!
2009. júl. 3. 10:09
 2/5 anonim ***** válasza:
Én még életben vagyok, pedig már elég sokszor csináltam. Mérgező hatásról nem hallottam, csupán azt, hogy nem szabad fémkéssel hámozni, felvágni, mert akkor keserű lesz.
2009. júl. 3. 10:29
 3/5 A kérdező kommentje:
én fém késsel pucoltam meg és vágtam fel de nagyon jó lett
2009. júl. 3. 11:43
 4/5 anonim ***** válasza:

az, hogy fa késsel kell hámozni, különben megbarnul, az még a régi időkben volt, amikor nem voltak rozsdamentes kések

a férjem arab, ők hetente minimum 3x esznek padlizsános kaját, de anyósom még soha nem sózta és nyomkodta ki, szerintem ez is felesleges

amúgy nem a méreganyag miatt terjedt el a sózás, hanem azért, hogy a keserű ízét kivegye a só, de a manapság kapható padlizsánok már úgy ki vannak nemesítve, hogy nem keserűek

szóval én semmi extrát nem szoktam vele csinálni - megmosom, levágom a két végén a felesleges részt és összevágva készítem

padlizsánkrémhez pedig úgy mindenestől megsütöm vagy a gázlángon feketére, vagy sütőben, addig míg már simán átszalad rajta a kés, aztán hideg víz alatt leszedem a héját és utána lehet pürésíteni stb.

2009. júl. 3. 12:25
 5/5 A kérdező kommentje:
a belsjét nem szeded ki?
2009. júl. 3. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!