Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bőrös combot hogyan süssek?

Bőrös combot hogyan süssek?

Figyelt kérdés
Valamivel kevesebb mint 1 kiló bőrös combom van, szeretném megsütni, de még sosem csináltam! Mindenhol azt olvasom, hogy kell hozzá sör, de nincs itthon söröm! Anélkül is jó? Légyszi írjátok le nekem részletről részletre, hogyan készítsem el? Szeleteljem, daraboljam, egészbe hagyjam? Mivel fűszerezzem? Miben süssem, mit tegyek alá ...? stb. Köszönöm!

2012. jún. 7. 07:28
 1/5 anonim ***** válasza:

"Szeleteljem, daraboljam, egészbe hagyjam?"..Hát hogyan szeretnéd?:)

Ha egészben hagyod, akkor vagdosd be a bőrt rajta szépen de csak a bőrt, és a zsírréteget, a húsba ne vágj bele.Fűszerezd, vagy csinálj neki egy jó kis pácot.Pl:ha van aprítód akkor abba tegyél 1 hagymát 2-3 gerezd fokhagymát, 3 kanál mustárt, fél dl olajat, szójaszószt, sót, borsot, meg amit csak akarsz, de ne bonyolítsd túl, maradj egy egyszerű ízesítésnél, mert a kevesebb néha több, tudod!?;) A lényeg hogy legyen benne valami ami savas, jelen esetben ez a mustár.

Ha bekented a páccal akkor hagyd állni amíg van időd, de legalább 2 órát, de egy éjszaka jobb lenne neki.Utána zsírozott tepsibe vele, alá egy pohár víz, alufóliával lefed és puhulásig süt, kb 180 C°on.Utánna fólia le és piruljon.Most lenne jó a sör amibe a szalonnát mártogatod, hogy szép piros és ropogós legyen a bőre, de ha jó sütőd van anélkül is ropogós lesz, ha meg felül nem süt jól a sütőd azzal sem lesz az.Én meg is szoktam a végén grillezni mert az én sütőmben van.

Én így szoktam, ez egy verzió, de majd jönnek még és írnak mást is, válogathatsz:)))

2012. jún. 7. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Ez jól hangzik! Köszönöm a gyors válaszod, sietek pácolni, mert már éjszakára sajnos nem tudom "pácban hagyni". :) Azért 4 órát pácolódni fog, szerintem most az úgy pont jó lesz! Nagyon aranyos vagy, köszi mégegyszer hogy részletesen írtad! Legyen szép napod!
2012. jún. 7. 08:12
 3/5 anonim ***** válasza:

Jó az előbbi recept, én is hasonlóan pácolok, csak szójaszósz nélkül. az én pácom 1 kanál méz, két kanál mustár, 3-4 ek kecsap és a reszelt hagymák, fűszerek.

én borsot esetleg még majorannát vagy bazsalikomot teszek bele.

a 4 óra már elég lesz pácolásnak, bár kétségkívül az éjszakázós jobb.

én olvasztott zsirba teszem tepsibe egy pici vízzel, és lefóliázva sütöm, kb 1,5 órát, közben azért mozgatva.

a végén pirítok rá fólia nélkül, ekkor a bőrét megkenem egy kis szalonnabőrrel.

sok sikert:)

2012. jún. 7. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi Neked is, tettem bele majorannát, szójaszószt kihagytam, mert nem tartok itthon! :)
2012. jún. 7. 08:36
 5/5 anonim ***** válasza:

Az én pácom: olaj, só,fokhagyma, szerecsendió, gyömbér, kakukkfű, borsika (esetleg a zöldfűszerek helyett provance-i keverék).

Fólia alatt sütöd teljesen puhára, majd megpirítód a bőrét. Nekem még mindig ropogós lett, pedig sosem gondoltam arra, hogy sört használjak hozzá:)

Később is meg lehet szórni kevés szerecsendióval, nagyon szép piros színt kap tőle és finom aromát.

2012. jún. 7. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!