Bőrös combot hogyan süssek?
"Szeleteljem, daraboljam, egészbe hagyjam?"..Hát hogyan szeretnéd?:)
Ha egészben hagyod, akkor vagdosd be a bőrt rajta szépen de csak a bőrt, és a zsírréteget, a húsba ne vágj bele.Fűszerezd, vagy csinálj neki egy jó kis pácot.Pl:ha van aprítód akkor abba tegyél 1 hagymát 2-3 gerezd fokhagymát, 3 kanál mustárt, fél dl olajat, szójaszószt, sót, borsot, meg amit csak akarsz, de ne bonyolítsd túl, maradj egy egyszerű ízesítésnél, mert a kevesebb néha több, tudod!?;) A lényeg hogy legyen benne valami ami savas, jelen esetben ez a mustár.
Ha bekented a páccal akkor hagyd állni amíg van időd, de legalább 2 órát, de egy éjszaka jobb lenne neki.Utána zsírozott tepsibe vele, alá egy pohár víz, alufóliával lefed és puhulásig süt, kb 180 C°on.Utánna fólia le és piruljon.Most lenne jó a sör amibe a szalonnát mártogatod, hogy szép piros és ropogós legyen a bőre, de ha jó sütőd van anélkül is ropogós lesz, ha meg felül nem süt jól a sütőd azzal sem lesz az.Én meg is szoktam a végén grillezni mert az én sütőmben van.
Én így szoktam, ez egy verzió, de majd jönnek még és írnak mást is, válogathatsz:)))
Jó az előbbi recept, én is hasonlóan pácolok, csak szójaszósz nélkül. az én pácom 1 kanál méz, két kanál mustár, 3-4 ek kecsap és a reszelt hagymák, fűszerek.
én borsot esetleg még majorannát vagy bazsalikomot teszek bele.
a 4 óra már elég lesz pácolásnak, bár kétségkívül az éjszakázós jobb.
én olvasztott zsirba teszem tepsibe egy pici vízzel, és lefóliázva sütöm, kb 1,5 órát, közben azért mozgatva.
a végén pirítok rá fólia nélkül, ekkor a bőrét megkenem egy kis szalonnabőrrel.
sok sikert:)
Az én pácom: olaj, só,fokhagyma, szerecsendió, gyömbér, kakukkfű, borsika (esetleg a zöldfűszerek helyett provance-i keverék).
Fólia alatt sütöd teljesen puhára, majd megpirítód a bőrét. Nekem még mindig ropogós lett, pedig sosem gondoltam arra, hogy sört használjak hozzá:)
Később is meg lehet szórni kevés szerecsendióval, nagyon szép piros színt kap tőle és finom aromát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!