Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan csináljak szilvásgombócot?

Hogyan csináljak szilvásgombócot?

Figyelt kérdés

Fagyasztott kész ételről van szó, és a hátulján rajta van, de múltkor csináltam és valami nem stimmelt. Leírná nekem valaki pontról pontra? :D És hogyan pirítsam rá a zsemlemorzsát? :D


Köszönöm!


2012. jún. 5. 19:43
 1/7 anonim ***** válasza:
Forrásban lévő sós vízbe dobáld bele a fagyott gombócokat, egyszerre csak keveset, hogy ne hűtse le a forró vizet. Ha feljönnek a víz felszínére rászedheted a kis olajban, vagy vajban pirított zsemle morzsára. Vigyázz oda ne égjen, de azért sötétre pirítsd. Tehetsz bele porcukrot, ha kész.
2012. jún. 5. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Zsírt vagy olajat melegítesz, beleöntöd a zsemlemorzsát, és a láng felett fakanállal elkezded kavargatni. Amikor már olyan kétszersült színe van, akkor a kifőzött gombócokat beleöntöd, és attól kezdve már nem a fakanállal kavargatod, hanem csak a lábast fogva összerázod a gombócot a pirított zsemlemorzsával.

Ha akarjátok akkor csak megsózod, aki akarja porcukorral, lekvárral eszi. Ezt mi már csak a tányérban levő adagoknál raktuk rá.


Tasakos gombócot még nem főztem, de gondolom az van a zacsira írva, hogy lobogó sós vizbe tedd fel főni, amikor már mind feljött a víz színére, és ott forrt valamennyit (kb. mint a nokedli a víz felszínén) akkor le lehet szűrni, és mehet a pirított zsemlemorzsába.

2012. jún. 5. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Második kérdésed: A zsemlemorzsád gyenge fokozaton, kevés zsiradékok (olaj vagy zsír, attól függően, hogy mit használsz), folyamatos kevergetéssel pirítsd, de nagyon sötétre, mert akkor keserű lesz.

Ami a mirelit gombócokat illeti, hát én azokat már régen elfelejtettem. A legnagyobb óvatosság és előírás szerinti főzés esetén is legtöbbször kemény lett, és alig tudtuk lenyelni, majd megfulladtunk tőle. Most még lehet kapni öreg krumplit, nem egy nagy durranás összedobni egy gombóctésztát és akkor lecsöpögtetett szilvabefőttel meg tudod tölteni.

2012. jún. 5. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Szóval akkor van kész, amikor feljönnek a gombóckák a víz felszínére? Az kb. mennyi idő? És hogy kell zsemlemorzsát pirítani? És amikor az megpirult forgassam bele a gombócot? Tudom irtó béna vagyok. :DD
2012. jún. 5. 19:58
 5/7 A kérdező kommentje:
fedjem le, miközben főzöm? :D
2012. jún. 5. 20:03
 6/7 anonim ***** válasza:

Ketten is leírtuk neked, hogyan kell a zsemlemorzsát megpirítani.

Akkor most miért kérdezel rá mégegyszer? Nem olvastad el amit írtunk, vagy olvasni nem tudsz?

2012. jún. 5. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Miközben írtam a kérdést jött a válasz. :) Köszi a segítséget, kész és jó lett! :)
2012. jún. 5. 20:49

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!