Hogyan csináljak szilvásgombócot?
Fagyasztott kész ételről van szó, és a hátulján rajta van, de múltkor csináltam és valami nem stimmelt. Leírná nekem valaki pontról pontra? :D És hogyan pirítsam rá a zsemlemorzsát? :D
Köszönöm!
Zsírt vagy olajat melegítesz, beleöntöd a zsemlemorzsát, és a láng felett fakanállal elkezded kavargatni. Amikor már olyan kétszersült színe van, akkor a kifőzött gombócokat beleöntöd, és attól kezdve már nem a fakanállal kavargatod, hanem csak a lábast fogva összerázod a gombócot a pirított zsemlemorzsával.
Ha akarjátok akkor csak megsózod, aki akarja porcukorral, lekvárral eszi. Ezt mi már csak a tányérban levő adagoknál raktuk rá.
Tasakos gombócot még nem főztem, de gondolom az van a zacsira írva, hogy lobogó sós vizbe tedd fel főni, amikor már mind feljött a víz színére, és ott forrt valamennyit (kb. mint a nokedli a víz felszínén) akkor le lehet szűrni, és mehet a pirított zsemlemorzsába.
Második kérdésed: A zsemlemorzsád gyenge fokozaton, kevés zsiradékok (olaj vagy zsír, attól függően, hogy mit használsz), folyamatos kevergetéssel pirítsd, de nagyon sötétre, mert akkor keserű lesz.
Ami a mirelit gombócokat illeti, hát én azokat már régen elfelejtettem. A legnagyobb óvatosság és előírás szerinti főzés esetén is legtöbbször kemény lett, és alig tudtuk lenyelni, majd megfulladtunk tőle. Most még lehet kapni öreg krumplit, nem egy nagy durranás összedobni egy gombóctésztát és akkor lecsöpögtetett szilvabefőttel meg tudod tölteni.
Ketten is leírtuk neked, hogyan kell a zsemlemorzsát megpirítani.
Akkor most miért kérdezel rá mégegyszer? Nem olvastad el amit írtunk, vagy olvasni nem tudsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!