Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen süti receptek vannak...

Milyen süti receptek vannak tejérzékenyeknek?

Figyelt kérdés
Köszönöm hogy megosztjátok velem receptjeiteket :)
2009. júl. 2. 09:45
 1/3 anonim válasza:

szia!

Próbáld ki ezt:

Gyors bögrés süti tejérzékenyeknek

Hozzávalók:

* 1 bögre liszt,

* 1 bögre kristálycukor,

* 1 bögre szénsavas ásványvíz,

* 20 dkg gyümölcs (aszalt barack, szilva, és áfonya keverékét használtam),

* 1 evőkanál margarin,

* 1 zacskó sütőpor,

* 1 tojás.

Az elkészítés menete:

A tojást kevered habosra cukorral, tedd bele lisztet, sütőport, margarint, ásványvizet, és keverd egyenletesre. A tepsit kend ki margarinnal, szórd meg liszttel. Öntsd a masszát a tepsibe, a tetejére pedig szórd rá a gyümölcsöt. Majd a felszínét szórd meg kristálycukorral, így szép máz lesz rajta. Forró sütőben 20 perc alatt megsül.

TIPP:

* Kevés kakaóporral barnára, vagy félig barnára színezhető.

* Egy ek kókuszreszelékkel, néhány aszalt déligyümölccsel egzotikussá varázsolható.

* Aszalt gyümölcsök híján 2 tk. koffeinmentes instant kávépor hozzákeverésével ízletes teasüteményt készíthetünk.

2009. júl. 2. 11:33
 2/3 anonim ***** válasza:
? Egy csomó sütemény receptbe nem kell tej, ez nem valami ritka dolog.:) Megnyitsz egy receptes oldalt és meglátod.
2009. júl. 2. 12:09
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia!

A lányom tejérzékeny, és az olyan receptekek, amibe tej kell, egyszerűen vízzel vagy zabtejjel helyettesítem. Mivel ő kicsike, vettem a gyógyszertárban Sinlac hipoallergén tejpépet (ezt a kicsik tej helyett kapják), vízzel elkeverve tejként használom.

Üdv!

ui.: ha a googleban rákeresel tejérzékenységre, tejmentes étekre sokat ki fog adni

2009. júl. 2. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!