Milyen süti receptek vannak tejérzékenyeknek?
szia!
Próbáld ki ezt:
Gyors bögrés süti tejérzékenyeknek
Hozzávalók:
* 1 bögre liszt,
* 1 bögre kristálycukor,
* 1 bögre szénsavas ásványvíz,
* 20 dkg gyümölcs (aszalt barack, szilva, és áfonya keverékét használtam),
* 1 evőkanál margarin,
* 1 zacskó sütőpor,
* 1 tojás.
Az elkészítés menete:
A tojást kevered habosra cukorral, tedd bele lisztet, sütőport, margarint, ásványvizet, és keverd egyenletesre. A tepsit kend ki margarinnal, szórd meg liszttel. Öntsd a masszát a tepsibe, a tetejére pedig szórd rá a gyümölcsöt. Majd a felszínét szórd meg kristálycukorral, így szép máz lesz rajta. Forró sütőben 20 perc alatt megsül.
TIPP:
* Kevés kakaóporral barnára, vagy félig barnára színezhető.
* Egy ek kókuszreszelékkel, néhány aszalt déligyümölccsel egzotikussá varázsolható.
* Aszalt gyümölcsök híján 2 tk. koffeinmentes instant kávépor hozzákeverésével ízletes teasüteményt készíthetünk.
Szia!
A lányom tejérzékeny, és az olyan receptekek, amibe tej kell, egyszerűen vízzel vagy zabtejjel helyettesítem. Mivel ő kicsike, vettem a gyógyszertárban Sinlac hipoallergén tejpépet (ezt a kicsik tej helyett kapják), vízzel elkeverve tejként használom.
Üdv!
ui.: ha a googleban rákeresel tejérzékenységre, tejmentes étekre sokat ki fog adni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!