Milyen, zsírral készült édes sütemények receptjét tudnátok nekem ajánlani?
Szia!
Leírok neked egy nagyon egyszerűen elkészíthető bögrés-mákos (de dióval / dejóval is finom) receptet.
Mindent egy 2,5 vagy 3 dl-es bögrével kell mérni!
1 bögre darált mák
1 bögre cukor (én úgy 3/4 bögrével teszek bele, mert nem szeretjük, ha nagyon édes)
1,5 bögre liszt
1 bögre tej
1 egész tojás
egy csipet só
2 evőkanál zsír
1 púpos teáskanál sütőpor
Egy tálban összekeverjük a mákot, a cukrot, a lisztet, sütőport, csipet sót. Egy másik tálban a tojást, a tejet és a zsírt (megolvasztva) szintén összekeverjük, és a száraz hozzávalókhoz öntjük. Majd a tésztát kizsírozott és kilisztezett kis méretű (kb. 25-30 cm hosszú és 20 cm széles) tepsibe öntjük.
180 fokon előmelegített sütőben (alsó-felső sütés, légkeverés nélkül) kb. 20 percig sütjük (lehet, hogy kicsit több idő kell neki, mert minden sütő más. Egy fogpiszkálóval vagy késhegyét belenyomva ellenőrizd, hogy megsült-e. Ha már nem ragad, akkor kész.)
Amikor kihűlt, akkor ketté is vághatod, és lekvárral megtöltheted.
A tésztába mák helyett diót is keverhetsz, valamint nagyon feldobja, ha valamilyen befőttet kicsire kockázol, és azt is belekevered (ízlés szerint fél-1 bögrényit belőle).
Muffin vagy őzgerinc formában is elkészítheted.
anyósom zsirral süti a zserbót . ahhoz is megvan mindened csokit nem látok azt kell olvasztani . lekvár a rétegekhez.
picit élesztős tésztával kell dolgozni amit nem kell hagyni kelni . lehet hamis zserbó de finom akár sütőporral v. szódabikarbónával is .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!