Ponty patkókat milyen módon szokták sütni? Csak lisztezik, vagy panírozzák?
Személy szerint és a családom is a rántott, vagyis panírorott pontypatkót szeretjük.
a halat besózni, állni hagni, hogy jól átjárja.
én utána paprírtörlővel megtörölgetem, ne legyen vizes.
lisztbe mártom, majd felvert tojásba, amibe egy kis tejet is teszek. utána a prézlibe, és alaposan rányomkodom.
forró olajban megkapatom először mindkét oldalát, aztán lassabb tűznél a kívánt szín eléréséig sütöm.
hamar sül ,de nem kell félni, hogy nyers marad.
Nagyon jó tanácsokat kaptál, akár a paprikás-liszt, fokhagymásan stb. akár a rántott halacska elkészítésével kapcsolatban. A halat magyar ember ezen kívül még halászlének, vagy halpaprikásnak készíti el.
Egyedül a tejben áztatott halat nem tartom magyar-módinak, egyáltalán ezt a fajta előáztatást akármilyen húsételnél nem tartom a magyar konyha részének. Szerintem éppen kiáztatod vele a hús ízét, aromáját, akármilyen fajta is. Soha ne áztasd be a húst semmibe, ha azt szeretnéd, hogy az ételnek, amit készítel, legyen íze is.
én csak sima paprikás lisztben sütöm ki.
sosem panírozom, mert a ponty annyira zsíros, hogy jobb neki, ha sütve van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!