Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ponty patkókat milyen módon...

Ponty patkókat milyen módon szokták sütni? Csak lisztezik, vagy panírozzák?

Figyelt kérdés
Egy rövid leírást had kérjek a legegyszerűbb panírozási, sütési módra.

2012. máj. 28. 08:23
 1/8 anonim ***** válasza:
70%

Személy szerint és a családom is a rántott, vagyis panírorott pontypatkót szeretjük.

a halat besózni, állni hagni, hogy jól átjárja.

én utána paprírtörlővel megtörölgetem, ne legyen vizes.

lisztbe mártom, majd felvert tojásba, amibe egy kis tejet is teszek. utána a prézlibe, és alaposan rányomkodom.

forró olajban megkapatom először mindkét oldalát, aztán lassabb tűznél a kívánt szín eléréséig sütöm.

hamar sül ,de nem kell félni, hogy nyers marad.

2012. máj. 28. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
70%
Természetesen lehet csak paprikás-fűszeres lisztbe, kiváltképp finom a kukoricás borsos lisztbe mártva, majd forró olajban kisütni.
2012. máj. 28. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Orly módon is lehet. ez sűrű, sörrel készült palacsintatésztába mártást jelent. a besózott halszeletet először lisztbe, majd a sűrű masszába mártjuk, és úgy tesszük forró olajba.
2012. máj. 28. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
34%
Ha előtte, mielőtt bepanírozod, fokhagymás tejbe áztatod, isteni lesz.
2012. máj. 28. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
48%
Ha úgy sütöd, hogy a bepanírozott halat, mielőtt a forró olajba dobnád, hideg vízbe mártod, és az egyik oldalát fedő alatt sütöd, nagyon finom ropogós panírt kapsz.Ezt egy jól főző horgásztól hallottam.
2012. máj. 28. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Nagyon jó tanácsokat kaptál, akár a paprikás-liszt, fokhagymásan stb. akár a rántott halacska elkészítésével kapcsolatban. A halat magyar ember ezen kívül még halászlének, vagy halpaprikásnak készíti el.

Egyedül a tejben áztatott halat nem tartom magyar-módinak, egyáltalán ezt a fajta előáztatást akármilyen húsételnél nem tartom a magyar konyha részének. Szerintem éppen kiáztatod vele a hús ízét, aromáját, akármilyen fajta is. Soha ne áztasd be a húst semmibe, ha azt szeretnéd, hogy az ételnek, amit készítel, legyen íze is.

2012. máj. 28. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

én csak sima paprikás lisztben sütöm ki.

sosem panírozom, mert a ponty annyira zsíros, hogy jobb neki, ha sütve van.

2012. máj. 28. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
huh :) sok lehetőség, köszi mindenki, így már nem lesz baj :) !!
2012. máj. 28. 13:54

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!