Mennyi alapanyagot számoljak hidegtálra svédasztalos felszolgálásnál 1 személyre?
Tudomásom szerint az ilyen svédasztalos vendéglátásnál te is úgy gondolkodnál, hogy szeretnél mindent megkóstolni, amit a tálcán látsz. Tehát vendéglátóként hiába számolod, hogy csirkéből, májból, vagdaltból ennyi meg ennyi, az összesen majdcsak elég lesz. Ha mindenki nem tud mindenből venni 1-2 falatnyit, akkor lehet, hogy keserű szájízzel távozik.
Tehát én átszámolnám helyedben a dolgokat, és emelném a mennyiséget a különböző féle kaják esetében.
Az is biztos, hogy utána maradni fog szinte mindenből, de legalább egy pár napig nem lesz gondod, hogy mi legyen a kaja, ill. ami olyan, le tudod fagyasztani. Kárba nem fog veszni.
Amiket leírtál bőven elég ennyi főre, még marad is.
a szervírozásnál légy ügyes, szép, dekoratív hidegtálakat készíts, lehetőleg vegyeseket.
ajánlom a tortapapír és a jégsaláta alapon tálalást, és a friss zöld, piros (uborka, kaliforniai paprika, paradicsomcikk) citromkarika, narancskarika, főtt tojás cikk vagy szelet
dekorációkat, persze ízlésesen, nem túlozva.
Teljesen igazad van Keves Kérdező! Nem fogod elszámolni magad... mindenkinek csak egy gyomra van,ha megrakta képtelen többen enni. mindenki csak abból vesz, ami számára a leggusztább, illetve, amit kimondottan szeret.
nem kell 8 féléből 20 főre csinálni mindent, nehogy valaki éhes maradjon... nem számoltam, csak mondom.
Számtalan rendezvényt "végigdirigáltam", van tapasztalatom.
egyébként sajnos magyar szokás, hogy mindenből vegyünk, pakoljuk tele a tányért, hátha nem jut...
ezt külföldön tapasztaltam, csak néztem, hogy mit művelnek egyes honfitársaim a svédasztalnál.
aztán összabázolva a nagyrészét otthagyták.
Amiket írtál elegek, finomak és tudom, hogy szervírozási tapasztalatod is van.
Őszintén kívánok sok sikert, ne izgulj!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!