Mennyi alapanyagot számoljak hidegtálra svédasztalos felszolgálásnál 1 személyre?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Tudomásom szerint az ilyen svédasztalos vendéglátásnál te is úgy gondolkodnál, hogy szeretnél mindent megkóstolni, amit a tálcán látsz. Tehát vendéglátóként hiába számolod, hogy csirkéből, májból, vagdaltból ennyi meg ennyi, az összesen majdcsak elég lesz. Ha mindenki nem tud mindenből venni 1-2 falatnyit, akkor lehet, hogy keserű szájízzel távozik.
Tehát én átszámolnám helyedben a dolgokat, és emelném a mennyiséget a különböző féle kaják esetében.
Az is biztos, hogy utána maradni fog szinte mindenből, de legalább egy pár napig nem lesz gondod, hogy mi legyen a kaja, ill. ami olyan, le tudod fagyasztani. Kárba nem fog veszni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Amiket leírtál bőven elég ennyi főre, még marad is.
a szervírozásnál légy ügyes, szép, dekoratív hidegtálakat készíts, lehetőleg vegyeseket.
ajánlom a tortapapír és a jégsaláta alapon tálalást, és a friss zöld, piros (uborka, kaliforniai paprika, paradicsomcikk) citromkarika, narancskarika, főtt tojás cikk vagy szelet
dekorációkat, persze ízlésesen, nem túlozva.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Teljesen igazad van Keves Kérdező! Nem fogod elszámolni magad... mindenkinek csak egy gyomra van,ha megrakta képtelen többen enni. mindenki csak abból vesz, ami számára a leggusztább, illetve, amit kimondottan szeret.
nem kell 8 féléből 20 főre csinálni mindent, nehogy valaki éhes maradjon... nem számoltam, csak mondom.
Számtalan rendezvényt "végigdirigáltam", van tapasztalatom.
egyébként sajnos magyar szokás, hogy mindenből vegyünk, pakoljuk tele a tányért, hátha nem jut...
ezt külföldön tapasztaltam, csak néztem, hogy mit művelnek egyes honfitársaim a svédasztalnál.
aztán összabázolva a nagyrészét otthagyták.
Amiket írtál elegek, finomak és tudom, hogy szervírozási tapasztalatod is van.
Őszintén kívánok sok sikert, ne izgulj!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!