Hogy kell sütni az erzsi kocka söteményt?
hát, ha az ugyanaz, mint az Erzsébet kocka, akkor így:
Erzsébet kocka (Magdi féle)
Hozzávalók:
Tészta: 24 dkg vaj, 25 dkg liszt, 14 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 1/2 sütőpor.
Krém: 14 dkg dió, 14 dkg cukor, sok fahéj, 4 tojás.
Elkészítése:
A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd egyenként belekeverjük a tojássárgáját. Ezután belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Vajazott, lisztezett gáz tepsibe rakjuk, a 6 tojás fehérjét felverjük kemény habbá, a cukorral kikavarjuk a 4 sárgáját, majd a sárgájába belekeverjük a diót, a fahéjat, és a fehérje habot. Ezt a masszát ráterítjük az előző tésztára, és együtt megsütjük.
nem tudom h 4és fél év után mennyire aktuális de itt van:
25x35-ös tepsimérethez Tészta: 40 dkg liszt
10 dkg margarin
2 tojás sárgája
10 dkg cukor
kb. 1 deci tej (amennyit felvesz)
fél csomag sütőpor csipet só A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk és tepsi hátulján 3 lapot sütünk belőle (közepes
hőfokon, 10-15 perc alatt sülnek meg). Az egyik lapot összetörjük.
Az egész lapokat alaposan meglocsoljuk rumos tejjel, hogy kicsit bepuhuljanak. Töltelék: Az egyik lap összemorzsolva
20-30 dkg darált keksz
10 dkg margarin
8-10 dkg porcukor (illetve ízlés szerint, és a keksztől is függ)
pár evőkanál baracklekvár
kb. fél deci tej (amennyit felvesz) 6-8 evőkanál kakaópor
rum vagy rumaroma 1-2 evőkanál (elhagyható, de nagyon fini lesz tőle) A tölteléket két lap közé betöltjük és csokimázzal, majd kókuszreszelékkel díszítjük.
Sajnos legalább egy napot állnia kell, mert akkor puhul egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!