Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi volt a múltheti étrended?

Mi volt a múltheti étrended?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Sok helyen olvastam már, hogy sokan úgy főznek,hogy kitalálják előre az a heti menüt, és ennek megfelelően vásárolnak be és így időt és pénzt is spórolnak vele. (Nem rohangálsz minden nap a boltba, nem veszel felesleges dolgokat csak azt ami kell) Elhatároztam, hogy kipróbálom én is ezt a módszert de nem jut olyan sok féle étel az eszembe. Leírnátok a múltheti menütöket és így ötlettett is adhatnánk egymásnak?
2012. máj. 9. 11:41
 1/6 anonim ***** válasza:

hát nem így szoktam,de spórolni sokat lehet vele:D

hétfőn főztem húslevest,és krumplis tésztát,

azt ettük kedden is.:)

szerdán paprikás krumpli salátával

ezt is 2 napig ettük

pénteken nem emlékszek mit főztem már:D

vasárnap meg párom anyukájánál ebédeltünk:)

szóval úgy is spórolhatsz ha 2 napra főzöl

2012. máj. 9. 12:15
 2/6 anonim ***** válasza:

cukrozott túró tejföllel, savóital, főtt krumpli, főtt tészta, fehér kenyér, uborka, vöröshagyma, sült csikre saláták, kb 5 üveg coca cola, számolatlan mennyiségű sportszelet, sült csirkecom, fohagyma, főtt csirkemell.

Ezek így összevissza, de a normálisnál nagyobb mennyiségben, pl napi egy kiló túró 40 deka tejföl plusz kenyér, 70 deka főtt csirkemell főtt krumpli, uborka stb.

Mikor éppen hogy éheztem meg.

Minimális füszert eszem.

Csak só meg cukor, és ha van mód mindent vízben főzök

(az nem ég oda ;)).

30/180/82 F

2012. máj. 9. 12:38
 3/6 anonim ***** válasza:

Nálunk volt hagymakrémleves, borsóleves, nagy adag krumplis lecsó, rizses hús ecetes uborkasalátával.

Ma babfőzelék volt, holnap lasagne lesz. Itt a nyár lehet sokféle hideg gyümölcslevest főzni, spárga, eper, és lassan borsó szezon is van. Alapélelmiszerek mindig vannak itthon, a fagyasztóba is igyekszem sokfélét pakolni. Tej, tejföl, natúr joghurt is van mindig, trappistát szoktam darabolva lefagyasztani, tészták is vannak, így sokféle variáció szóba jöhet ebédre.

2012. máj. 9. 12:50
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Én azt szoktam alapjaiban kitalálni, hogy szombat-vasárnap mit főzök, ahhoz vásárolok, és ami azokból marad, azokat a rákövetkező hétköznap hogyan tudom még variálni.

Szombaton főztem frankfurti levest (abból van még egy tányérral) + rakott krumpli (=ebből már a maradék is elfogyott)

Vasárnap leves nem volt, de főztem: tökfőzeléket + rántott májat. A máj még aznap elfogyott, a tökfőzelékhez ma este vacsira még csinálok tükör-tojást.

Csütörtök-péntekre kell valamit csinálni: ha csütörtökön főzök tojás-pörköltet rizzsel, (legelek hozzá salátát), pénteken lehet, hogy karaláb-leves + palacsinta, vagy esetleg sajtos tészta. Majd látom.

Szombaton majd ismét indul a hét: van még egy adag zöldbab a fagyasztóban főzeléknek, azt hiszem ahhoz készítek fasírozottat. Vasárnap majd kiszedem a fagyasztóból a csirke-pörköltet, összefőzöm pirított tarhonyával. Amikor a maradékok elfogynak, a többi napokra hétvégéig majd kitalálom mi legyen.

2012. máj. 9. 13:33
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Már nem emlékszem napra pontosan, de azért leírom :)

Babfőzelék császárszalonnával

Pacal főtt krumplival és savanyúval

Palacsinta

Borsóleves

Tojásrántotta

Gyümölcsleves

Tócsni tejföllel és sajttal

Túrógombóc

Azt hiszem más nem volt

2012. máj. 9. 13:46
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

vasárnap volt tojásleves, vajaskrumpli, rántott hal, csalamádé

hétfő tojásleves, rizs sült virslivel

kedd frankfurti leves, mákostészta

szerda paradicsomoskáposzta fasírt, mákosguba

csüt.rakottkrumpli

péntek gulyásleves, túrógombóc

szombat zöldségleves, töltött csirke krumplifőzelék

2012. máj. 9. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!